Het boek De verborgen motor verscheen alweer bijna 10 jaar geleden, en kreeg destijds lovende recensies in verschillende kranten. Zo verklaarde De Volkskrant het tot Tourboek van het jaar. Maar de tijd gaat snel, zeker in de wielerwereld. Daarom was het de hoogste tijd voor een update, vond auteur Martijn Veltkamp.

Enerzijds bevat het boek vele nieuwe voorbeelden, met renners als Mathieu van der Poel of Tadej Pogačar, die tien jaar geleden nog geen onderdeel van het peloton waren. Maar de belangrijkste wijziging is dat er nieuwe informatie is toegevoegd.

“In De verborgen motor geef ik een overzicht van de allerbelangrijkste psychologische aspecten van het wielrennen”, licht Veltkamp toe. ‘Maar waar ik zelf nieuwsgierig naar was, is: hoeveel aandacht besteden profrenners en professionele teams zelf nu eigenlijk aan die psychologie van de koers? Dat ontbrak in mijn boek, en daarom besloot ik meerdere teams te ondervragen en hier een heel extra hoofdstuk aan te wijden.”

Het onderwerp leeft in het peloton, zo blijkt, al is er volgens Veltkamp wel degelijk nog terrein te winnen. De geheel herziene versie van De verborgen motor: over de psychologie van het wielrennen, is vanaf nu overal te koop. Meer informatie op Libris.nl.