Michael Boogerd heeft het opgenomen voor Geert Leinders, de voormalige arts van de Raboploeg naar wie het Belgische Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek is begonnen. 

“Ik vind het verschrikkelijk hoe Leinders nu wordt neergezet. Ten onrechte wordt hij een spil in een dopingnetwerk genoemd”, laat Boogerd weten aan de Telegraaf.

Volgens de oud-prof, die woensdag dopinggebruik bekende, was er bij Rabobank geen sprake van een dopingcultuur als bij bijvoorbeeld het US Postal van Lance Armstrong.

“Ik heb in alle boeken van oud-verzorgers en oud-renners gelezen wat er onder andere bij Festina en US Postal gebeurde. De praktijken waarover ik in die boeken las, heb ik bij Rabobank nooit gezien.”

“Het dopinggebruik bij die ploegen was voor mij een hele andere wereld. Sommige media lijken nu boven water te willen halen dat er eenzelfde cultuur binnen Rabobank was. In mijn beleving was het absoluut niet zo.”

De afgelopen maanden bekenden verschillende voormalige Raborenners, onder wie Michael Rasmussen, Levi Leipheimer en Danny Nelissen, dat ze in hun tijd bij de Nederlandse ploeg doping gebruikten.

© NUsport