Lars Boom is zaterdag in de eerste etappe van de Tour de France meteen ten aanval getrokken. De renner van Team Belkin vormt samen met vier andere renners een kopgroep in de 210 kilometer lange rit van Porto-Vecchio naar Bastia.

Terwijl het merendeel van het peloton nog nauwelijks op gang was gekomen in de Tour sprong Boom samen met zijn oud-ploeggenoot Juan-Antonio Flecha, rijdend voor Vacansoleil-DCM, en twee anderen achter Jerome Cousin aan.

Het vijftal, verder bestaande uit Cyril Lemoine en Juan Jose Lobato, jaagt zaterdag op de bergtrui. Na vijftig kilometer staat de enige beklimming van de dag, een col uit de vierde categorie, op het programma. Daarna gaan naar verwachting de sprintploegen aan het werk.

Zij strijden in Bastia om de eerste gele trui in de honderdste editie van de Tour.

Froome

De Britse favoriet voor de eindzege, Chris Froome, kreeg al tijdens de neutrale zone achter de auto van tourbaas Christian Prudhomme te maken met materiaalpech.

De nummer een van de startlijst moest van achterwiel wisselen en werd daarna door ploeggenoten van Team Sky teruggebracht in het peloton. Ook wereldkampioen Philippe Gilbert (BMC) reed lek.

Volg de eerste etappe live

© NUsport