Liefhebber van mooie horloges? Zweedse klokjesmaker Bravur heeft een ‘cycling heritage collection’ ontworpen, met legendarische wielerteams uit de vorige eeuw als inspiratiebron.

Bravur is in 2011 opgericht door Magnus Äppelryd en Johan Sahlin. Het merk bouwt hun mechanische uurwerkjes met de hand in een kleine werkplaats in Båstad, Zweden.

De Bravur PEU is gebaseerd op het herkenbare ontwerp van de toenmalige Peugeot ploeg, met de zwart-witte blokjes. Met renners als Eddy Merckx, Robert Millar, Charly Gaul, Walter Godefroot, en Tom Simpson was dit in die tijd een topploeg. Het geblokte shirt zag je in het peloton van 1963 tot 1986. Diezelfde blokjes zie je terug in het horloge.

De Bravur REN is geïnspireerd op de Renault ploeg van Bernard Hinault, Laurent Fignon en Greg Lemond. Tussen 1978 en 1983 domineerden zij de sport. Het horloge komt met een zwarte geperforeerde leren bandje, een rubberen ‘strap’ is optioneel.

En dan is er nog de MER, die afstamt van de Mercier ploeg. Van 1950 tot 1969, met onder andere Raymond Poulidor als legendarische renner. Het gele accent vond je op de mouwen en kraag van het shirt en nu dus in het horloge. De wijzers van gemaakt met Super-LumiNova, waardoor ze oplichten in het donker. De MER komt alleen in een stalen kast.

Prijzen beginnen bij €1395,-. Het goede nieuws is dat er dan geen verzendkosten meer bijkomen. Meer info op bravurwatches.com.