De Belgische ploegleider staat nu voor de opgave om van twee formaties één geheel te maken en Andy Schleck in 2012 te helpen aan zijn eerste Tourzege.

Bruyneel kreeg tijdens de afgelopen Tour bevestigd dat RadioShack en Nissan als sponsor verbonden wilden blijven aan zijn ploeg, zo meldt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. Echter zouden er budgettaire limieten komen.

Praten

De maandag na de Tour ging hij in op het voorstel Trek-president John Burke om te praten over een fusie met Leopard Trek.

“Hij bracht Radioshack, Nissan en Trek samen”, vertelt Bruyneel. “Leopard had wel een team, maar geen sponsor. Wij hadden geen team om de tour te winnen, maar hebben wel twee gepassioneerde geldschieters.”

Schleck

Bruyneel kijkt er naar uit om de Tour te kunnen winnen met Andy Schleck, een renner die hij al lange tijd volgt.

“Hij viel me al op in 2005 toen hij meedeed aan de Ronde van Georgia. Het talent druipt er vanaf. Ander kun je niet twee keer tweede worden in de Tour en een keer tweede in de Giro. Ik denk dat het tijd wordt dat hij echt gaat geloven dat hij de Tour kan winnen.”

De Belg weet wel van welke renner de meeste tegenstand gaat komen. “Als Contador in vorm is, is hij lastig te verslaan. Uiteindelijk komt de Tour altijd neer om op een strijd van man tegen man. Ik ken Alberto’s niveau, maar hij heeft aangetoond dat hij niet onverslaanbaar is.”

Wakker geschud

Bruyneel leek even zelf te stoppen als ploegleider toen Lance Armstrong, met wie hij vele successen deelde, zijn loopbaan definitief beëindigde. De Vlaming heeft zijn enthousiasme echter hervonden.

“Het is de uitdaging van de nieuwe ploeg die me wakker heeft geschud. Ik heb grotere uitdagingen nodig”, zegt hij. “De laatste Tour was een nachtmerrie voor me, net als 2006. Het jaar daarop wonnen we met Contador. Dat gaan we nu weer proberen met Andy.”

 

© NUsport