Canyon maakt al sinds 2002 fietsen. Met enig succes kunnen we wel stellen. Per vandaag kun je als Canyon fanboy of -girl ook met schoenen van het Duitse merk fietsen. Dat mag trouwens ook als je niet op een Canyon fiets rijdt, zo hoorden we uit betrouwbare bron.

De schoenen worden verkocht onder de naam Tempr en krijgen de aanduiding CFR mee, wat staat voor Canyon’s Factory Racing lijn en – net als bij de fietsen – betekent dat ze in het hoogste segment thuishoren.

Road en Off-Road

De schoen komt in twee modellen, de Road en de Off-Road, waarbij de bovenkanten hetzelfde zijn. Het verschil zit hem dus in de zool. Het Road model heeft een zool van carbon, vervangbare hak en voorzien van een inlegzool van Solestar.

De bovenkant is gemaakt als een soort sokconstructie die al lekker om je voet sluit voordat je de dubbele Boa-sluitingen aandraait. Die BOA’s trekken een wrap om je wreef die diagonaal om je voet zit en is gemaakt van materiaal dat nauwelijks wrijving heeft. Hierdoor sluit het zonder vouwen of kreukels om je voet, wat moet zorgen voor een heel comfortabele fit.

Soepele bovenkant

De bovenkant van de Tempr CFR is gemaakt van een soepele kunststof die rondom is voorzien van ventilatiegaatjes. De stof is op sommige plekken dubbel voor extra stevigheid en op andere plekken juist enkelvoudig, zodat er minder kans is op drukplekken. Langs de voorkant zit een kunststof beschermrand.

Vibram

Het off-road model is voorzien van een rubberen Vibramzool, die lekker veel grip levert als je even van de fiets moet. Dit is een nieuwe zool van Megagrip rubber compound, die speciaal voor deze Canyon schoen gemaakt is.

Prijzen, kleuren en maten

De Canyon Tempr CFR Road schoen gaat 335,95 euro kosten en is beschikbaar in zwart of wit. De maten lopen van 36 t/m 48, waarbij ze van 40.5 tot 46.5 ook in halve maten te koop zijn.
Het Off-Road model is er in zwart, grijs en wit, in dezelfde maten en deze kost hetzelfde als het Road model.

Meer info: canyon.com