Een mijlpaal voor het Duitse fietsenmerk Cube. Met de Belgische Pro Continentaal ploeg Wanty-Groupe Gobert (WGG) zullen voor de eerste keer fietsen van Cube in de Tour de France verschijnen. Het management van de ploeg kreeg onlangs de bevestiging van organisator ASO dat Wanty-Groupe Gobert is geselecteerd voor de Tour de France 2017.

De ploeg is uiteraard zielsgelukkig met het nieuws: “Ik had een goed voorgevoel, maar wij moesten toch wachten tot de officiële bevestiging. Na de prestaties van vorig jaar is het dik verdiend. Het is de beloning van de harde werk van de laatste jaren. Wij hebben héél hard moeten werken om een ploeg op dit niveau te krijgen”, aldus ploegleider Hilaire Van der Schueren.

Ook bij Cube sprongen ze een gat in de lucht: “Wij zijn zeer verheugd met dit nieuws. De Tour de France spreekt tot de verbeelding van iedere Nederlander. De combinatie Wanty-Groupe Gobert en CUBE is een gouden greep. Sinds de samenwerking hebben we de ploeg positief zien groeien. Met de feedback die we van de ploeg krijgen, kunnen wij het materiaal aanpassen voor de best mogelijke prestaties“, zegt marketing manager Carola Noordermeer.

Het Grand Depart is dit jaar op 1 juli in Düsseldorf. De Tour de France 2017 start met een tijdrit van dertien kilometer, waarna de karavaan voor de eerste rit-in-lijn vertrekt richting Luik.

Cube Litening C:68 SL

De deelname van WGG aan de Tour betekent dus dat CUBE voor het eerst aan de start verschijnt van het grootste sportevenement van het jaar. Wanty-Groupe Gobert zal dit jaar rijden op de CUBE Litening C:68 SL, een ultralicht frame gecombineerd met de beste componenten.  De Team Wanty replica Litening C:68 SL heeft een framegewicht van krap aan 850 gram, en is afgemonteerd met de Shimano 2017 Dura Ace Di2 groepset and wielen van Fulcrum.  Een set Racing 44 Aero om precies te zijn. Het geheel laat weinig opties tot upgraden, overal is prima materiaal gebruikt. De consumentenversie wordt geleverd met Schwalbe One banden en brengt 7,1 kilo op de weegschaal. De adviesverkoopprijs komt op € 5.999.

CUBE is in 1993 opgericht in Waldershof, Beieren, Duitsland door Marcus Pürner. Op het hoofdkantoor van het bedrijf werken in de productontwikkeling, productie en verkoop meer dan 500 medewerkers. Al het testwerk wordt in-house gedaan en inmiddels worden er 3D-printers gebruikt voor de productie van testmodellen.
Iedere nieuwe fiets wordt getest op:
– Front impact (van stoeprandje rijden tot aan een frontaal test waarbij de fiets tegen een muur aan wordt gereden met een snelheid tot maximaal 25-30 km per uur)
– Drum testing (vergelijkbaar met 700 km kasseienstroken uit Parijs-Roubaix met een rijdersgewicht van 115 kg)
– Pedaling (een sprint van 100 km simuleren waarbij er de maximale kracht op de pedalen komt te staan)
– Brake testing (letterlijk 10.000 keer in de remmen knijpen met voor en achterrem door een robot, waarbij een machine zand en water op de remmen spuit om de remblokken en schijfremmen te testen)