In de Tour de France rijdt de Belkin ploeg op 2 soorten fietsen van Giant: de Propel en de TCR. Bauke Mollema kiest zoals de meeste renners in de ploeg voor de Propel” Je merkt dat deze fiets harder gaat in de afdaling”. Van Lars Boom zagen we een TCR op de ploegleiderswagen staan.

 

Mollema rijdt sinds mei in de Ronde van Noorwegen op de Giant Propel. ”Hij bevalt goed”, zegt de nummer zes uit de Tour de France. ”Ik ben op blijven rijden. De fiets is erg aerodynamisch, dat merk je vooral als je bergaf rijdt”.

 

Het was volgens Mollema wel even wennen. ”De TCR is een slooping, de Propel is dat niet. Ook de zadelpen staat recht en dat merk je in je rug”. Mollema ging na de Ronde van Noorwegen drie weken op hoogtestage. ”Een fiets test je niet uit in belangrijke wedstrijden. Een trainingskamp en de Ronde van Noorwegen was dus een prima periode om aan de Propel te wennen. Ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb. Je wint weliswaar geen plaatsen in het algemeen klassement met zo’n fiets, het maakt zeker wel enkele seconden verschil, zeker in de afdalingen waar je alleen zit”.

 

Mollema zegt makkelijk aan een nieuwe fiets te wennen. ”Als een fiets hetzelfde is afgesteld, heb ik er niet zo’n moeite mee. Maar er moet niet met mijn zadel gerommeld worden. Als het zadel één of twee millimeter hoger staat, dan merk ik het meteen”. In FIETS nummer 8 staat een test van de Giant Propel Advanced SL.