De derde editie van de Tour d’Utrecht gaat op zondag 2 juli van start over een heel bijzonder parcours. Een route dwars door de Utrechtse binnenstad wordt vrijgemaakt, bovendien doet het veel stukken van de twee Touretappes aan. Er zijn ook enkele wijzigingen doorgebracht ten opzichte van de twee eerdere edities.

Over Tourparcours

Waar de deelnemers bij eerdere edities nog individueel vertrokken, daar zullen de wielrenners dit jaar als peloton de eerste dertig kilometer afleggen. Daarbij volgen ze grotendeels de route van de tijdrit van de start van de tweede etappe van de Tour de France. Een groot gedeelte van het htijdritparcours waar Rohan Dennis de overwinning pakte is nu ook voor toerrijders beschikbaar.

Er kan gekozen worden tussen drie afstanden: 75, 110 en 150 kilometer. De routes voeren allemaal naar het westen, waar de Tour in 2015 finishte in Zeeland. Zover gaat de toertocht echter niet, want zij gaan via het Hollandse polder- en rivierenlandschap gewoon weer netjes naar de Domstad. Meer informatie over de Tour d’Utrecht vind je op de site.