Db Equipment liet gisteren hun nieuwe fietskoffers zien. Ze werkten samen met het Sky team om een slimme tas te maken waarbij het stuur en de zadelpen niet gedemonteerd hoeven te worden. Een tas die toch klein genoeg is om door de scanners op de vliegvelden te komen. Er is ook nog een model voor mountainbikes, waarvoor het Noorse merk samenwerkte met het Atherton mountainbike team.

“Samenwerken met Team Sky was een bijzondere ervaring. Zij willen alleen het beste van het beste. Net als wij, dus de samenwerking verliep perfect.” aldus de eindbaas van DB Equipment, Truls Brataas.

2 Jaar werken aan een fietskoffer

Een tas maken voor een team dat het hele jaar onderweg is, is geen makkelijke taak. Daarnaast zijn de fietsen gefinetuned tot de laatste millimeter en willen de renners en mechaniekers dus bij voorkeur dat er niets hoeft te worden gedemonteerd. Enkele eisen waren: Lichtgewicht, beschermend, functioneel en gebruiksgemak. Na twee jaar ontwikkeling kwamen de Tour en de Trail uit het proces tevoorschijn. Hybrid tassen met delen hard case en delen soft case.

In het filmpje zie je hoe makkelijk de fietsen in de tas passen. Voor een mechanieker is het erg fijn als je 30 fietsen moet inpakken dat je 5 minuten op iedere inpak actie bespaard. Ook handig is dat de tassen aan elkaar gehangen kunnen worden waarmee een treintje ontstaat zodat je meerdere fietsen tegelijk kunt meenemen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8oF89P2ukkY?showinfo=0]

Al dat moois komt wel met een flinke prijs, de Tour komt op € 869,-. De Trail kost € 609,-. Beide tassen zijn er in het zwart en blauw. Meer info op: douchebags.com