1Het Salzburger Seenland was op 7 september voor de 8e keer het toneel van de Eddy Merckx Classic wielermarathon. Onder de 1500 renners uit heel Europa bevond zich voor de eerste keer de ook de Oostenrijkse handbike-elite en er werd 20.000 euro ingezameld in het kader van een liefdadigheidsactie voor de onderzoeksstichting Wings for Life.

320.000 euro voor Wings for Life
Bij de aansluitende huldiging ontvingen de winnaars – waaronder ook andere winnaars van de Alpencup van dit jaar – de begeerde trofeeën uit handen van wielerlegende Eddy Merckx en parlementslid Martina Jöbstl. Een zeer bijzonder moment was de overhandiging van een check aan Wings for Life. Deze internationale stichting voor ruggenmergonderzoek is dit jaar voor de eerste keer benefietpartner van de Eddy Merckx Classic. De 20.000 euro werd opgehaald met de verkoop van exclusieve shirts en een VIP-rit met wielerlegende Eddy Merckx.

Goede stemming bij fietsfeest in Eugendorf
Niet alleen de deelnemers, maar ook de vele toeschouwers zijn tijdens het wielerweekeinde volop aan hun trekken gekomen. Eugendorf stond garant voor een afwisselend kaderprogramma met o.a. heerlijke specialiteiten uit de Eugendorfer keuken, een grote expositieruimte met talrijke tentoonstellingen over sport, een KTM-truck met BMX-shows en een demonstratie van het Oostenrijkse fietsmerk ” Wiener Mechanikerräder“. Ook een deel van de opbrengst uit de horeca ging naar Wings for Life.