Een feestje kunnen ze wel in Duitsland, inclusief Bier, Bratwurst en Bikes. Volgend weekeinde, 14 tot 17 juni, kan je terecht in Willingen voor een fantastisch bikefeestje.

 

 

 

 

 

Willingen ligt zo’n 3 uur rijden vanaf Utrecht, in het Duitse Sauerland. Vol hotels en appartementen maar rustig en zeker in het voorjaar nooit druk heeft het fietsers altijd veel te bieden. Een bikepark voor liefhebbers van afdalen maar ook vele kilometers aan bospaden voor tour- en wedstrijdmountainbikers, en daarnaast eindeloze kilometers glad asfalt met stevige hellingen en prachtige uitzichten. Een meestal rust.

 

 

 

 

 

 

Volgend weekeinde echter is het feest! Drie dagen vol wedstrijden, demo’s, nieuwigheden en adembenemende shows. Veel merken laten vast hun eerste 2013 modellen zien, je kunt testrijden en overal aanzitten. En natuurlijk fietsen, elke dag is er wel een wedstrijd. Het mooiste is dat je op zaterdag zelf aan de Rocky Mountain Bike marathon mee kunt doen, en vervolgens onze landgenoten Joost Wichman en Anneke Beerten kunt aanmoedigen. Zij strijden mee om de hoogste trede van het 4X podium.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zin gekregen?

Meer info over het festival vind je hier

Voor een uitstekend Bikehotel klik je hier en info over Willingen als fietsbesteming vind je hier

Oh, en dit zijn de websites van Joost en Anneke