Van het leger naar een tweejarig contract bij Jumbo-Visma. Het verhaal van Bart Lemmen leest als een jongensboek. Wat begint bij de luchtmacht en waar fietsen nog bijzaak was. Hoewel bijzaak? In no-time liet Bart op twee wielen zien dat hij geboren is met een overschot aan talent en doorzettingsvermogen. Overwinningen afgewisseld met de nodige tegenslagen, maar nooit opgeven!

Want Bart heeft een missie, gesterkt met het credo van de landmacht: moed, toewijding en veerkracht! En dat leverde hem een felbegeerd profcontract op bij Human Powered Health. Koersen in het peloton der groten. Ja, Bart leeft zijn eigen droom en het jongensboek is nog lang niet uit! Op moment van opname was de transfer naar Jumbo-Visma nog niet rond (en ook nog niet ter sprake, luister maar naar het moment op het einde van de show), maar inmiddels is de kogel door de kerk: Bart mag naar de succesvolste wielerploeg ter wereld.

Het is de hoogste tijd dat Bart Lemmen zijn verhaal vertelt en zijn levens- en fietslessen deelt. Ook aan tafel: Michael Kerkhof en Herman van Tilburg. Veel luisterplezier!

Luister via je favo podcast app (iTunes hier & Spotify hier) of via de widget

https://omny.fm/shows/juke-podcasts/56-het-jongensboek-van-bart-lemmen-van-het-leger-n

Boekentip van Bart Lemmen

In de aflevering tipt Bart het volgende boek: The Brave Athlete: Calm the F*ck Down and Rise to the Occasion van triathlete Lesley Paterson.

Win de fietsbril van Pogačar

Doe mee aan de prijsvraag en stuur jouw antwoord naar podcast@fiets.nl. Je maakt dan kans op de Scicon Aerowing Lamon fietsbril ter waarde van € 200! De fietsbrillen van Scicon worden handgemaakt in Italië en gedragen door niemand minder dan Tadej Pogačar. Wel de looks, maar niet zijn benen.

Stuur je vragen!

Stuur je vragen naar podcast@fiets.nl, want met alle liefde beantwoorden we die in de volgende aflevering. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter.

Profiteer: 6x Fiets Magazine voor €25

Word nu Fiets-abonnee en ontvang 6x Fiets Magazine voor € 25 in plaats van € 43,55. Bestel eenvoudig via onze site! Verzending naar een adres in Nederland is gratis.

Fiets de Podcast sportvoeding pakket

Een bomvol pakket met onder meer: 1kg isotonic sportdrink, endurance bars, bidon, gels en electrolyte shots. Normaal kost dit pakket € 61,05, maar met de kortingscode: podcast betaal je slechts € 35. BYE! Nutrition staat voor hoogwaardige sportvoeding op een natuurlijke basis zonder chemische smaakstoffen. Voor info en aankoop ga ja naar BYE! Nutrition

Op zoek naar een fietsevenement?

Wist je dat we op fiets.nl verschillende overzichten hebben met events.

Alle cyclo’s vind je op deze pagina

De toertochten staan hier

Trainen met JOIN!

Fiets heeft samen met JOIN een leuke aanbieding voor jou. Ontvang 2 maanden gratis bij een JOIN-abonnement. Scan de QR-code en begin met trainen! Luister ook Fiets de Podcast #41 met Jim van den Berg van JOIN, Straks vlammen met de juiste trainingsaanpak!