Misschien sta je er nooit bij stil, maar in eigen land hebben we een flinke fietsenbranche. Bijzondere ondernemingen van klein tot groot met sportieve passie voor de fiets. Daarom vonden wij het de hoogste tijd voor een nieuwe serie: “de fietsenbranche aan het woord.” Voor deel 1 gingen we op bezoek bij Stealth Wheels. Vanzelfsprekend komt deze serie aan bod in Fiets Magazine, op fiets.nl en Fiets de Podcast.

Voor ‘aflevering 64’ reisden we naar het dorpje Ter Aar. Daar, aan de Westkanaalweg boven de schaatswinkel, is Stealth Wheels gevestigd. Een gepassioneerde club van wielbouwers waar de ambacht hoog in het vaandel staat. Ze vertellen wat hun recept is voor het bouwen van een set wielen, die een fiets de finishing touch geven. Natuurlijk komen ook onderwerpen voorbij als: hookless, velgbreedte, spaken, naven en het onderhoud van je wielen.

In deze aflevering draait het dus om wielen, want wielen maken de fiets, toch? Aan tafel zitten Jeroen Wijtenburg, Swen Kleibeuker van Stealth Wheels en natuurlijk Edwin Haan en Herman van Tilburg. Veel luisterplezier en blijf fietsen!

Luister via je favo podcast app (iTunes hier & Spotify hier) of deze widget

Jouw vraag in de podcast

Stuur je vragen naar podcast@fiets.nl, want met alle liefde beantwoorden we die in de volgende aflevering. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter.

Fiets de Podcast sportvoedingpakket

Haal voordelig je verantwoorde sportvoeding in huis! Dankzij onze partner Bye Nutrition koop je nu voor 55 euro het ‘Fiets de Podcast sportvoedingpakket’. Normaal betaal je 70 euro, een flinke korting dus. In het pakket zit maar liefst 1kg isotonic sportdrink, endurance bars, gels, electrolyte shots en een bidon. Zo ben je klaar voor je sportieve uitdaging. Ga naar b-y-e.nl en gebruik de code Podcast! 

BYE! Nutrition staat voor hoogwaardige sportvoeding op natuurlijke basis zonder chemische smaakstoffen. 

Fiets editie 2

Heb jij Fiets editie 2 al in huis? Ga snel naar de winkel en schaf de nieuwste editie voor maar 6,99 euro aan. Of bestel online zonder verzendkosten!

Welk fietsevenement kies jij?

Wist je dat we op fiets.nl verschillende overzichten hebben met events.

Alle cyclo’s vind je op deze pagina

De toertochten staan hier