Word je nog zenuwachtig voor een rit van 100 tot 150 kilometer? Of begint voor jou pas de lol vanaf 200 kilometer, sterker nog; is een rit van driehonderd kilometer het nieuwe tweehonderd? Waarom willen steeds meer fietsers verder en verder? Tot hoeveel kilometer blijft het fysiek en mentaal nog leuk? En hoe haal je verantwoord de eindstreep? 

Om deze vragen te beantwoorden reden Edwin Haan en Herman van Tilburg 300 kilometer op één dag. Edwin deed dit tijdens een ‘eigen rondje Overijssel’ en Herman stond voor de tweede keer aan de start van ‘Flatlands 300‘, de enige gravel ultra van ons land. Met vermoeide benen aan tafel delen Edwin en Herman hun ervaringen, tips en tricks en of het voor herhaling vatbaar is. Veel luisterplezier met aflevering 74.

Luister via je favo podcast app (iTunes hier & Spotify hier) of deze widget

Het ‘rondje Overijssel’ van Edwin

Flatlands 300 van Papenvoort naar Doorn

De nieuwste editie van Fiets is uit

In dit nummer lees je onder meer alles over dat je van fietsen slimmer wordt. Hoe dat komt leggen we uit. Maar er is meer…

Léon van Bon ging namelijk met niemand minder dan Alberto Contador op pad om zijn nieuwe Aurum Magma uit te proberen. We testten ook de Cube Litening Air, Jan Janssen Eclype, Scott Park RC en blikken aan de hand van de Gazelle Team TVM terug op de carrière van Jeroen Blijlevens.

En verder: we reden de Hermannsweg, een prachtig avontuur in het Teutoburgerwoud. Fietspadkunde, hoe is het wettelijk eigenlijk geregeld op het fietspad? Alles over de perfecte zitpositie, een artikel over Chinese merken en een interview met Mike Teunissen over de dag waarop hij de gele trui in de Tour de France veroverde

Verzending naar een adres in Nederland is gratis. Bestel nu!

Fiets de Podcast sportvoedingpakket

Haal voordelig je verantwoorde sportvoeding in huis! Dankzij onze partner Bye Nutrition koop je nu voor 55 euro het ‘Fiets de Podcast sportvoedingpakket’. Normaal betaal je 70 euro, een flinke korting dus. In het pakket zit maar liefst 1kg isotonic sportdrink, endurance bars, gels, electrolyte shots en een bidon. Zo ben je klaar voor je sportieve uitdaging. Ga naar b-y-e.nl en gebruik de code Podcast! 

BYE! Nutrition staat voor hoogwaardige sportvoeding op natuurlijke basis zonder chemische smaakstoffen.

Welk fietsevenement kies jij?

Wist je dat we op fiets.nl verschillende overzichten hebben met events.

Alle cyclo’s vind je op deze pagina

De toertochten staan hier

Foto’s: Flatlands300.cc