Wat is er nou lekkerder dan fietsen op je vakantie? Koffietje, croissantje, zonnige kilometers maken en genieten van het landschap. Maar hoe bereid je de vakantie-fietsritten voor en wat is belangrijk ter plaatse? En niet geheel onbelangrijk, hoe blijft het leuk voor je omgeving?

In deze aflevering geven we je onze tips & tricks over hoe je de fiets kan meenemen naar je bestemming. Wat handig is om mee te nemen aan kleding, onderdelen en voeding. Hoe wij onze routes ter plaatse bepalen. En niet geheel onbelangrijk hoe we veilig onze kilometers maken. Aan tafel zitten hoofdredacteur Edwin Haan en mijn naam is Herman van Tilburg. Veel luisterplezier met aflevering 75.

Luister via je favo podcast app (iTunes hier & Spotify hier) of deze widget

Fiets meenemen in de auto?

Lees dan dit artikel over hoe je de fiets kan meenemen in de kofferbak in 11 stappen! Deze constructie laat zich het best beschrijven als ‘een extra verdieping’ in je kofferbak. Waarschijnlijk werkt het alleen in SUV’s, hatchbacks en stationwagons van voldoende formaat.

Artikelen over fiets mee op vakantie

Fietsendragers getest, met deze dragers komt je fiets veilig op plaats van bestemming

Dit is waarom fietsen in La Plagne echt een aanrader is

Acht tips voor het inpakken van je spullen voor fietsvakantie

De Tour de France, de Olympische Spelen en de Grand Prix van Zandvoort. Geniet van een zomer vol sport met onze tijdelijke deal: ontvang drie nummers van Fiets, Procycling, Formule 1 of Helden Magazine voor slechts €15,-.  Profiteer nu van deze aanbieding!

Fiets de Podcast sportvoedingpakket

Haal voordelig je verantwoorde sportvoeding in huis! Dankzij onze partner Bye Nutrition koop je nu voor 55 euro het ‘Fiets de Podcast sportvoedingpakket’. Normaal betaal je 70 euro, een flinke korting dus. In het pakket zit maar liefst 1kg isotonic sportdrink, endurance bars, gels, electrolyte shots en een bidon. Zo ben je klaar voor je sportieve uitdaging. Ga naar b-y-e.nl en gebruik de code Podcast! 

BYE! Nutrition staat voor hoogwaardige sportvoeding op natuurlijke basis zonder chemische smaakstoffen.

Welk fietsevenement kies jij?

Wist je dat we op fiets.nl verschillende overzichten hebben met events.

Alle cyclo’s vind je op deze pagina

De toertochten staan hier