Inbussleutels, kettingzweep, momentsleutel en carbon pasta. Je bent er vast mee bekend en gebruikt het misschien regelmatig. Maar welk fietsgereedschap is echt onmisbaar? Hoe gebruik je het? En hoe voorkom je miskleunen bij fietsonderhoud en ellende onderweg?

In deze aflevering gaat het ook over welke smeer- en ontvettingsmiddelen; wat is noodzaak en wat is onzin? De miskleunen bij fietsonderhoud die bij onze luisteraars en lezers voorkomen. En tips & tricks die je leven als fietser een stuk eenvoudiger maken als je staat te sleutelen aan je fiets. Natuurlijk geeft hoofdredacteur Edwin Haan raad en daad en mijn naam is Herman van Tilburg. Veel luisterplezier met aflevering 76.

Luister via je favo podcast app (iTunes hier & Spotify hier) of deze widget

Bestel de Fiets Onderhoud en Reparatiegids

Onmisbaar voor iedere fietser! De 3e herziene uitgave van onze Fiets Onderhoud & Reparatiegids bevat maar liefst 260 pagina’s met tips en tricks om je racefiets of mountainbike te onderhouden. Met handige instructies, mooie, duidelijke fotografie en de nieuwste ontwikkelingen. Overzichtelijk ingedeeld in verschillende categorieën wordt elk deel van de racefiets én mountainbike stap voor stap behandeld. Bestel nu voor slechts € 7,95!

  • Hoofdstuk 1: Aandrijving
  • Hoofdstuk 2: Remmen
  • Hoofdstuk 3: Wielen
  • Hoofdstuk 4: Frame en vork
  • Hoofdstuk 5: Besturing
  • Hoofdstuk 6: Zitpositie
  • Hoofdstuk 7: Doorrijden

Hoe ontlucht je remmen, hoe maak je wielen tubeless en hoe maak je je ketting schoon? We behandelen het allemaal in deze onderhoud & reparatiegids. Van montage van elektronische schakelgroepen tot het finetunen van je achterdemper. Je vindt in deze gids precies wat je nodig hebt. Met handige stap-voor-stap instructie, de nieuwste ontwikkelingen, elementaire kennis en duidelijke fotografie.

Fiets de Podcast sportvoedingpakket

Haal voordelig je verantwoorde sportvoeding in huis! Dankzij onze partner Bye Nutrition koop je nu voor 55 euro het ‘Fiets de Podcast sportvoedingpakket’. Normaal betaal je 70 euro, een flinke korting dus. In het pakket zit maar liefst 1kg isotonic sportdrink, endurance bars, gels, electrolyte shots en een bidon. Zo ben je klaar voor je sportieve uitdaging. Ga naar b-y-e.nl en gebruik de code Podcast! 

BYE! Nutrition staat voor hoogwaardige sportvoeding op natuurlijke basis zonder chemische smaakstoffen.

Welk fietsevenement kies jij?

Wist je dat we op fiets.nl verschillende overzichten hebben met events.

Alle cyclo’s vind je op deze pagina

De toertochten staan hier