Lijken racefietsen steeds meer op elkaar? Verdwijnen de echte blikvangers? Wordt het verschil tussen aero- en klimfietsen steeds kleiner en wordt iedere racefiets een alleskunner? We nemen de proef op de som met de vernieuwde Trek Madone en Canyon Aeroad.

Volgens Trek is de nieuwe Madone ‘licht als Émonda, snel als Madone’. Daarmee volgt het Amerikaanse merk de trend waarbij het verschil tussen aero- en klimfietsen verdwijnt. Is het resultaat van deze combinatie een ‘kloppende fiets’? Canyon heeft recent de vierde generatie Aeroad geïntroduceerd. Volgens de Duitsers is deze Aeroad méér dan alleen een pure aeroracer. Lichter en meer comfort, maar is dit ook een alleskunner?

We hebben de Trek en Canyon grondig getest en valt er dus genoeg om over te praten. Ook staan we stil bij het bijzondere oktobernummer van Fiets Magazine. Aan tafel zitten hoofdredacteur Edwin Haan en Herman van Tilburg. Veel luisterplezier met aflevering 79 van Fiets de Podcast.

Luister via je favo podcast app (iTunes hier & Spotify hier) of deze widget

Fiets #10 is nu te koop met indoorspecial

In het oktobernummer van Fiets vind je weer een lekkere mix:

  • Racetest: Cannondale Supersix Evo 1, Trek Madone SL6 en Canyon Aeroad SLX8.
  • Zitpositie: Deel 4 van een 5-delige serie over de perfecte zit, dit keer over in balans zijn.
  • Di2 kon gehackt worden, hoe zit dat?
  • Retro: Op bezoek bij een Gios afficionado.
  • MTB: Drie lezers testen drie hardtails!
  • Op de fiets: Citytrip Berlijn & Finland Gravel.
  • SRAM XPLR RED, de lichtste gravelgroep is vernieuwd.
  • En verder: Een bijlage over Zwift en consorten, smartbikes, de mooiste paincave en hoe je droog en warm de winter doorkomt.

Ontvang gratis de Fiets indoor special van 32 pagina’s:

Stap in de virtuele wereld en ontdek de beste apps en must-have gadgets voor een betere indoortraining, van binnenfietsen tot andere activiteiten. Binnenfietsen wordt veel leuker met de juiste tools, en we bieden een vergelijking van vijf smarttrainers om je training te optimaliseren. Daarnaast geven we handige tips en tricks voor het inrichten van een ruimte waarin je jezelf kunt uitdagen tijdens intensieve indoorsessies.

Welk fietsevenement kies jij?

Wist je dat we op fiets.nl verschillende overzichten hebben met events.

Alle cyclo’s vind je op deze pagina

De toertochten staan hier