De Fiets- en wandelbeurs heeft dit jaar opnieuw veel aandacht voor fietsvakanties en mountainbiken. Op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015 vindt de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars voor de elfde keer plaats in Amsterdam RAI.

”Het programma is zo uitgebreid dat een bezoeker twee dagen nodig heeft om het totale beursaanbod te zien, te horen, te proeven en te beleven”, stelt de organisatie. Bijna 500 exposanten bieden informatie over fietstochten, vakanties, kleding, fietsen en diverse accessoires.Verder staan er meer dan honderd lezingen en workshops op het programma.

Evenals vorig jaar is er een apart paviljoen voor de recreatieve mountainbiker met mountainbikebestemmingen, het aanbod aan clinics en een mtb-testparcours. Aandachttrekker is de Amerikaanse regio Duluth, die een omvangrijk systeem van singletracks ontwikkelt binnen de eigen stadsgrenzen.

Op de 2015-editie is er veel aandacht voor fiets- en wandeltochten met kinderen. Het Kinderdorp biedt kids niet alleen activiteiten als schminken en een speelhoek, maar geeft ouders ook informatie over hoe je zo’n tocht aanpakt. Acht gezinnen zitten klaar om – op basis van hun eigen ervaringen – vragen te beantwoorden. Ook zijn er kinderschoenen, karren, fietsen en andere materialen aanwezig en kan de jeugd zich uitleven op een apart fietsparcours.