Het wielrennen kan in de komende Tour de France laten zien dat er dingen ten goede zijn veranderd ten opzichte van het tijdperk-Armstrong.

Dat zegt Chris Froome een kleine week voor de start van de honderdste editie van de Ronde van Frankrijk.

Volgens de renner van Team Sky is er progressie geboekt in de strijd tegen doping. “In dat opzicht heeft de sport er de laatste twintig, dertig jaar niet zo goed voor gestaan”, stelt hij in verschillende Engelse kranten.

“Er is nog veel scepsis bij de mensen. Dat begrijp ik heel goed, want ik voelde me ook in de steek gelaten. We krijgen de komende weken de kans om te laten zien dat er dingen zijn veranderd. Ik weet hoe hard ik moet werken voor de resultaten die ik behaal. En ik weet dat mijn resultaten niet worden geschrapt in de toekomst.”

De voormalige wielercoach Antoine Vayer omschreef de prestaties van Froome, Bradley Wiggins en Vincenzo Nibali in een bergetappe van de Tour 2012 als verdacht.

“Het is heel moeilijk om niet kwaad te worden als je zoiets leest. Hoe beter we ons werk doen, hoe meer mensen denken dat we doping gebruiken, zo lijkt het wel.”

Lees alles over de Tour de France op onze special

© NUsport