Snelle wielen voor iedere ondergrond, zo omschrijft Fulcrum hun nieuwste wielset. De Fulcrum Sharq!

De Sharq voldoet qua specs helemaal aan de nieuwe standaarden. Dat wil zeggen licht in gewicht, tubeless ready en met een flinke binnenbreedte voor dikke banden. Die interne breedte is maar liefst 25 mm! Daarmee raden ze aan om er banden met een minimale breedte van 30mm omheen te leggen. De velg is voorzien van mini-hooks, een soort compromis tussen normaal en hookless. Zoals bij alle nieuwe tubeless Fulcrum wielen vind je geen spaakgaten in de binnenkant van de carbon velg, dus geen gedoe met velgtape.

2-Wave velg

Het kan je niet ontgaan, deze velg heeft nogal een bijzondere vorm. 2-Wave noemen ze het in goed Italiaans. Volgens Fulcrum de ideale vorm om zowel de ideale handling als aerodynamica te hebben, bij diverse windhoeken. De hoogte van de velg varieert hierdoor van 42 tot 47 millimeter. Wat ook bijdraagt aan goede aero eigenschappen zijn de nieuwe rvs A3ro spaken, 3mm breed en 0,8mm dik. De naaf is zo gemaakt dat de spaak niet kan roteren en altijd in de juiste richting staat.

Een complete wielset weegt 1440 gram en gaat €2460,- kosten. Dit is met ceramische lagers met het cup & cone systeem en de nog altijd aanwezige preload ring. Leverbaar voor Shimano, SRAM en Campagnolo. De gewichtlimiet is 120 kilo.

Meer info: fulcrumwheels.com