In het voorjaar organiseren wij onze tweede Costa Blanca Cycling Experience. De Spaanse kustregio is enorm populair in het profpeloton vanwege het zachte mediterrane klimaat, het afwisselende landschap en de goede wegen. Ervaar zelf hoe het is om jezelf daar al in het vroege voorjaar in vorm te trappen.

En laat je na het fietsen verwennen met een massage en heerlijk eten. Je fiets wordt ondertussen klaargemaakt voor de volgende dag, je hebt er geen omkijken naar.

Volkomen ontzorgd in de Costa Blanca

Dénia is een Spaanse gemeente, vissersplaats en badplaats aan de Costa Blanca. Dénia ligt in het noordelijke kustgedeelte van de provincie Alicante. Haar geografische omgeving is opvallend door een heuvelachtige kustlijn. De kliffen, baaien en brede stranden van fijn zand zijn er ontelbaar. In het binnenland domineren de vruchtbomenteelten het landschap. Het gebied is niet voor niets de favoriet van veel profploegen want het gebied is adembenemend mooi.

Tijdens de reis zul je verblijven in het Dénia Marriott La Sella Golf & Bike Resort. Het hotel is van alle gemakken voorzien en dat mag je ook verwachten van deze 4-sterren plus locatie. Het hotel heeft naast een goede gym, zwembad en zeer fraaie spa ook een speciaal ingerichte bike-afdeling. Fietsen kunnen er veilig staan, reparatie- en schoonmaakmiddelen zijn aanwezig.

Als fietser hoef jij je alleen maar bezig te houden met fietsen. Er zijn mechaniekers, je fiets wordt gepoetst, er is altijd goede koffie en het gezelschap tijdens deze reis houden we klein. Ook onderweg word je voorzien van hulp, mocht dat nodig zijn. Alles wordt voor je tot in de puntjes geregeld! Het programma vind je onderaan dit artikel.

Hoogtepunten en kosten

  • Verblijf in een prachtig vier sterren locatie
  • Persoonlijke begeleiding op de fiets
  • Dagelijkse ondersteunde ritten met volgauto
  • Elke dag een bikewash voor je fiets
  • 5 dagen fietsen en 450 kilometers.
  • Disciplines: racefiets

Waar: Calpe 
Wanneer: 21 t/m 25 maart 2023
Prijs: €999,- (incl. verblijf) / €1.549,-
Extra opties: vlucht bijboeken, massage, fietsverhuur

Meer informatie over deze reis, of direct boeken? Hier vind je de Costa Blance Cycling Experience!

Wat is inbegrepen?

  • 4 overnachtingen in het Dénia Marriott La Sella Golf & Bike Resort op basis van halfpension (ontbijt & diner)
  • Wasservice in hotel
  • Dagelijks ondersteunde ritten met mechanische ondersteuning en volgauto.
  • Lunch onderweg tijdens onze fietsritten.
  • Gratis sportvoedingpakket bij inschrijving t.w.v. €33,95
  • Bikewash van uw fiets na elke rit, nagekeken en soepel weer rijklaar voor de volgende rit
  • Transfer vanuit het vliegveld Alicante naar Denia.
  • Fietsshirt van Fiets Travel t.w.v. €109,95

Wat is niet inbegrepen?

  • Dranken en consumpties
  • Vliegticket naar Alicante*
  • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering.
  • Reserve onderdelen of uitrusting.
  • Fietsverhuur*.
  • Huur Fietskoffer*.
  • Extra koffie of snacks gekocht buiten onze ritten.
  • Sportmassage (€70,- per uur)
  • Toeristenbelasting p.p.p.n. (circa € 2,-)
    * Vraag naar de mogelijkheden / bij te boeken bij deze reis

Het programma

Dag 1 – 21 maart 
Aankomst in Dénia. We starten met een rondleiding van het hotel en iedereen kan zich settelen.
Als je eenmaal gesetteld bent word je uitgenodigd om met ons mee te doen aan een ontspannen rit van 35km rondom Dénia om erin te komen! Keer terug naar het hotel en neem de tijd voor een middagduik in het zwembad of een bezoek aan de spa. Het diner wordt om 20.00u geserveerd in het hotel.

Afstand: 35km.
Hoogte: 500hm.

Dag 2 – 22 maart
Na een ontspannen nachtrust wordt om 08.00 uur in de ochtend ontbijt en koffie geserveerd in het hotel.
We verzamelen om 09.30 uur op de binnenplaats om uit te rollen voor de volledige dagrit van vandaag.
De rit zal de beroemde Coll de Rates aandoen vandaag. Deze beklimming is de meest populaire klim voor alle renners uit deze regio. De route zal gaan via Altea, Lliber met een koffiestop bij het Velosol Cycling Cage. Hierna rijden we de Coll de Rates omhoog, vervolgen onze weg via Tarbena en de watervallen van de Fonts de l’Algar en als laatste via Cami Coves naar Dénia. We keren moe maar voldaan terug naar het hotel.

Afstand: 89km.
Hoogte: 1610hm.

Dag 3 – 23 maart
Het ontbijt wordt geserveerd om 08.00 uur (hopelijk met niet te zere benen na gisteren!). We vertrekken om 09.30 uur voor een mooie ronde. De tour gaat via het noorden naar Xabia met een prachtig uitzicht over de zee en bergen. We vervolgen via de Montgo klim naar Pego-Sagra en Orba, koffiestop weer bij het Velosol Cycling Cafe. Via Lliber rijden we weer terug naar Denia. In het hotel wordt het diner geserveerd.

Afstand: 100km.
Hoogte: 1280hm.

Dag 4 – 24 maart
Het ontbijt wordt geserveerd om 08.00 uur en verzamelen op de binnenplaats om 09.30 uur. Vandaag staat er een beroemde klim op de planning; een hele pittige La Cumbre del Sol waar Tom Dumoulin zijn beroemde Vuelta-etappezege binnenhaalde in 2015. Na deze pittige scherprechter gaan we onderweg uitgebreid lunchen in Benissa en rijden vervolgens rustig terug naar Dénia. We keren moe maar voldaan terug naar het hotel om te zwemmen en om 20.00 uur schuiven we aan voor heerlijk diner.

Afstand: 100km.
Hoogte: 1600hm

Dag 5 – 25 maart
Het ontbijt wordt geserveerd om 07.00 uur voor de vroege vlucht. De shuttle naar het vliegveld neemt jullie weer mee terug naar Alicante. Voor degenen die een avondvlucht hebben is er nog een mooie ronde uitgezet in de ochtend om af te sluiten.

We verzamelen op de binnenplaats om 08.30 uur om te vertrekken voor de laatste rit van 60km, de ronde van Moraira vanuit Denia. Rond 13.00 uur keren we terug naar het huis voor een welverdiende lunch in het hotel.

Afstand: 60km
Hoogte: 910hm.