Het Italiaanse Gaerne is dit seizoen de officiële leverancier van de wielerschoenen voor Lotto Belisol. De renners zullen door Gaerne het hele jaar voorzien worden van op maat gemaakte schoenen en persoonlijk advies.
Het bedrijf isopgericht in 1962 door Ernesto Gazzola, de naam is afgeleid van zijn initialen. Aanvankelijk produceerde Gaerne bergschoenen, in de jaren zeventig werd het gamma uitgebreid met motorschoenen en in het midden van de tachtigerjaren begon het bedrijf  met het vervaardigen van wielerschoenen. Onder meer Marco Pantani en Claudio Chiappucci behoorden in het verleden tot hun klanten.
De renners beschikken over de Carbon G.Chrono, een schoen die slechts 275 gram weegt, 25% minder dan voorgaande ontwerpen. Het dunne carbon waaruit de zool gemaakt is, zorgt dat de voet op een minimale afstand van het pedaal geplaatst wordt. Volgens Gaerne  is er zo een maximaal gebruik van kracht zonder verlies van energie. Het BOAL5 sluitsysteem, gepatenteerd door Gaerne, zorgt voor comfort en ventilatie.
Marc Sergeant, algemeen manager Lotto Belisol : “Gaerne heeft tientallen jaren ervaring en probeert jaar na jaar zijn reputatie en topkwaliteit te bevestigen en te versterken. Een aantal van onze renners reed in het verleden reeds met hun schoenen, wat toont dat zij materiaal van het hoogste niveau produceren. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het partnership tussen Lotto Belisol en Gaerne succesvol zal zijn en dat de renners met Gaerne naar talrijke overwinningen zullen rijden!”