Zit je niet te lang achter je bureau? Neem je wel genoeg rust? Garmin heeft de Vívofit ontwikkeld om ook als je niet sport, je dagelijkse activiteiten bij te kunnen houden. Het polshorloge telt onder meer het aantal stappen dat je elke dag zet, houdt je slaapuren bij en berekent het aantal calorieen dat je verbrandt.

”Onderzoek heeft aangetoond dat langere perioden van inactiviteit, zoals een groot deel van de dag achter een bureau zitten, de productie van vetverbrandende enzymen in het lichaam verlaagt”, zegt Garmin over de vívofit. ”Je kunt dit effect tegengaan door de hele dag door regelmatig een klein stukje te lopen. Met de Garmin vívofit zie je wanneer het tijd is om te bewegen”. Het apparaat kan synchroniseren met Garmin Connect. Op dit online platform kan je ook je trainingen bijhouden.

Vivovit 002De vívofit is te gebruiken in combinatie met een hartslagmeter. Volgens Garmin houdt het apparaat ook de nachtrust bij.”Schakel de slaapmodus in als je naar bed gaat. Op de Garmin Connect pagina is dan te zien hoeveel uur je in totaal hebt geslapen, inclusief de perioden waarin je hebt bewogen en de perioden waarin je rustig hebt geslapen”, stelt Garmin. De vívofit band is volgens de fabrikant waterbestendig. Vívofit wordt geleverd met 2 bandmaten in dezelfde kleur. Extra banden zijn verkrijgbaar als optioneel accessoire. Het apparaat kost 119,00€.