HOOFDDORP – De overstap van Michael Rogers van Team Sky naar Team Saxo-Tinkoff heeft niets te maken met het strenge antidopingbeleid, beweert de Britse wielerformatie.

De werkgever van onder anderen Tourwinnaar Bradley Wiggins houdt er een strikte regelgeving voor wat betreft verboden middelen op na. Eerder moesten Steven de Jongh en Bobby Julich het veld ruimen.

“Michael heeft net als alle andere renners in oktober met de ploegleiding gesproken en er was geen enkele aanleiding om hem de wacht aan te zeggen”, verklaart Sky.

Volgens de Britse ploeg liggen louter sportieve redenen ten grondslag aan het vertrek van de Australiër. “Hij heeft er na twee jaar bij ons voor gekozen om een nieuwe uitdaging na te jagen bij een andere ploeg.”

Ferrari

Rogers heeft in een eerder stadium bekend dat hij met de omstreden ‘dopingdokter’ Michel Ferrari heeft gewerkt. Hij zou in 2005 en 2006 echter alleen voor trainingen met hem in contact te hebben gestaan.

Levi Leipheimer beschuldigt de wereldkampioen tijdrijden van 2004 er echter van wel degelijk deel uit te hebben gemaakt van het groepje renners dat gebruik maakte van de diensten van Ferrari. Rogers heeft nooit op deze aantijgingen gereageerd.

© NUsport