De 35ste editie van Gran Fondo Fausto Coppi is gewonnen door de Fransman Stéphane Cognet. Op de Mediofondo, de middellange afstand, viel er Nederlands succes te vieren: Pieter Frolichs pakte de zege.

De GF La Fausto Coppi Officine Mattio ging gisterochtend om 7 uur van start op het Piazza Galimberti in Cuneo. In totaal deden er 2300 deelnemers mee, afkomstig uit 36 verschillende deelnemende landen. De langste afstand bedroeg 177 kilometer met 4125 te overbruggen hoogtemeters. Zwaartepunt was de Colle Fauniera, een klim op 2481 meter hoogte en met een lengte van zo’n 22 kilometer. Nieuw dit jaar was de Fauniera Classic, een 100 kilometer lange tocht met de Colle Fauniera als enige scherprechter.

De middellange afstand, gewonnen door de Nederlander Frolichs, bedroeg 111 kilometer en kende naast de Colle Fauniera nog een pittige klim. “Het was fantatisch! Een prachtige dag op de fiets”, zei hij tegen de organisatie. “Het is de eerste keer dat ik hier fiets eigenlijk. Deze kant van de Alpen is een beetje onbekend voor mij, maar het is prachtig. Vorige week ben ik al met de auto de Colle Fauniera op geweest en ik dacht toen al wel: dit wordt een hele zware dag. Boven is het echt schitterend: prachtige natuur. Een heel mooi gebied om te fietsen. Ik heb echt een hele mooie dag gehad. Om dan af te sluiten met winst is natuurlijk prachtig!”

Voor alle uitslagen kun je een kijkje nemen op de site van de tijdwaarneming. Meer informatie over de Gran Fondo Fausto Coppi vind je hier.

Voor alle info over plaatselijke fietsroutes kun je terecht op deze site.