Sigma brengt onder de naam MOVE een eerste app voor de iPhone op de markt die bijna elke soort sportactiviteit kan begeleiden. Dus niet alleen voor fietsers, maar ook voor wandelen, rennen en zelfs skiën.

De app motiveert je om nieuwe sportieve doelen te stellen. Door je doelzones te definiëren kun je de training bewust sturen, hem op het scherm volgen en ten slotte dankzij de opgeslagen gegevens analyseren en via Facebook en Twitter meteen aan je fietsmaten doorgeven. Samen met de R1 BLUE-hartslag-borstriem (€59,-) van Sigma Sport heb je met deze app (vanaf iPhone 4S en hoger) de ideale trainingspartner, aldus Sigma.

Een motiverende uitspraak begroet je bij het openen van de app; de eenheden, de trainingstijd, de verbruikte calorieën en de afgelegde afstand van de afgelopen week of maand geven je een overzicht van de laatste trainingsactiviteiten. Via gps wordt de snelheid gemeten, via de R1 BLUE je hartslag. De app is overzichtelijk opgebouwd met een intuïtieve bedieningsinterface.

Met één klik kun je de gewenste sport kiezen. Eenvoudig en snel wisselen tussen drie verschillende weergaven maakt het mogelijk om de trainingseenheden op verschillende parameters te volgen. Of je nu tijdens de training naar muziek luistert of niet, met de automatische rondefunctie wordt je met regelmatige tussenpozen mondeling geïnformeerd over de actuele gegevens. Bovendien ben je steeds slechts een veeg met de vinger verwijderd van het algemene trainingsoverzicht, de kaartweergave en het rondeoverzicht. Je kunt de resultaten van de training in één oogopslag bekijken met grafieken en de kaart, inclusief rondeanalyse.

De app ‘SIGMA MOVE’ is binnenkort gratis in de AppStore van Apple te verkrijgen, helaas alleen in de talen Engels en Duits.
Meer informatie vind je op: www.sigma-move.com

telefoonhouderAls je dit soort apps gebruikt op de fiets is het wel handig om de telefoon op je stuur te monteren. Hiervoor zijn diverse houders in de handel, bijvoorbeeld van Topeak, Biologic of BBB.