Giant introduceert vandaag de 2025 uitvoering van hun Revolt gravelbike. Meest in het oog springende verbeteringen zijn de interne kabelvoering en de ‘storage box’ in het frame. De fiets komt in twee series, Advanced en Advanced Pro.

Giant Revolt Advanced Pro & Advanced

Het nieuwe Revolt frame heeft ruimte voor 53mm banden en de bekende flip-cchip om dat wielbasis langer of korter te maken en is. Die 53mm is in de lange stand, rijd je liever in de korte stand, dan blijft er 45mm over voor de achterband.

Naast de flip-chip is ook de D-Fuse techniek in de zadelpen en het stuur gebleven. Dit zorgt voor extra comfort. Als je liever een dropperpost of een ronde zadelpen wilt, dan kan dat trouwens ook met hulp van een adapter.

De fiets is er in 6 maten van XS tot XL en ook in diverse afmontages. Ook nog mechanisch, zelfs geen Shimano Di2, opvallend! Verderop een overzicht van de modellen en prijzen.

De ‘niet-Pro’ Revolt lijkt van een afstand op zijn wat prijziger broertje, maar er zijn veel verschillen. Een andere voorvork en totaal andere componenten. Waar de Pro wordt opgebouwd met veel lichtgewicht SL en SLR spul, krijgt de ‘gewone Advanced’ goedkopere specs mee. Denk aan het stuur, zadel en zadelpen.

Maar ook de banden zijn anders. De Pro modellen krijgen Cadex banden, de Advanced modellen Giant Crosscut banden. Altijd tubeless. Dat levert een wat hoger gewicht op. Ook de afmontage is wat minder high-end bij de Advanced modellen. De Advanced 1, 2 en 3 uitvoeringen komen met aluminium velgen. Alle andere krijgen carbon wielsets, CRX1 of CRX2 afhankelijk van het model. Alle frames hebben een pressfit bottombracket. De Advanced 2 en 3 krijgen een crankstel van FSA, om de kosten een beetje te drukken.

Modellen en prijzen Giant Revolt 2025

ModelGroepsetPrijs
Revolt Advanced Pro Frameset€2.599
Revolt Advanced Pro 0SRAM Force AXS€6.699
Revolt Advanced Pro 1SRAM Rival AXS€5.799
Revolt Advanced 0Shimano GRX RX820€4.399
Revolt Advanced 1SRAM Apex 1 XPLR€3.299
Revolt Advanced 2Shimano GRX RX-820€2.999
Revolt Advanced 3Shimano GRX RX400€2.599

Meer info: giant-bicycles.com/nl/revolt (op dit moment staan de nieuwe modellen nog niet op de site).