Tijdens het officiële NK Gravel, dat op 9 september plaatsvindt in Banholt, kun je dit jaar ook als je geen licentierijder bent meedingen naar de titel. Daarvoor is er een Open NK toegevoegd, waarin je officieus Nederlands kampioen kunt worden, de rood-wit-blauwe trui is uiteraard alleen voor de licentiehouders. Deelnemers aan het Open NK starten ’s ochtends en kunnen dan ’s middags de ‘echte’ wedstrijdrijders aanmoedigen.

Betere spreiding

Dit is een mooie oplossing om de ‘problemen’ die er vorig jaar waren te voorkomen. Toen reden de mannen en vrouwen door elkaar en reden de langzamere mensen met een daglicentie soms een beetje in de weg als er gedubbeld werd.

Nu starten de snelste dames met licentie ’s ochtends om 10.30 uur. Iets later starten de vrouwen en mannen die ook wel eens aan het wedstrijdrijden willen ruiken. Zij rijden een afstand van 70 km.

Om 13.15 uur is er dan de start van de amateurs, beloften, elite en profs bij de mannen. Die mogen het uitvechten op hetzelfde parcours, maar dan met een paar rondjes meer zodat ze op 100 km uitkomen.

Zin om mee te doen? Er kunnen zowel bij de vrouwen als de mannen 150 renners starten aan het Open NK. Meer info via die site van de Merida NL Gravel Series en direct inschrijven kan op de site van de KNWU.

De Merida NL Gravel Series wordt mogelijk gemaakt dankzij deze sponsoren.