Na de 17e etappe in de Giro d’Italia spraken wij in het rennershotel van Vacansoleil-DCM met de Sloveen Grega Bole.

Hoe is het om in een Nederlandse ploeg te rijden? Is er verschil met je vorige ploeg Lampre?
Bole: “Qua organisatie is er niet zoveel verschil tussen de twee teams. Wat wel anders is bij Vacansoleil is dat er aan het begin van het wielerseizoen veel aandacht wordt besteed aan teambuilding.”

Hoe reageerde je toen je hoorde dat Vacansoleil aan het einde van het jaar stopt met de sponsoring van de wielerploeg?
Bole: “Ik hoorde het pas tijdens de Giro. Natuurlijk maak ik me zorgen over mijn toekomst als prof. Ik ben 27 en wil nog een aantal jaren koersen. Ik hoop dat deze ploeg wordt voortgezet door een nieuwe sponsor. Het zou mooi zijn als Bianchi (de huidige materiaalsponsor, red.) dat zou worden.”

De sponsorperikelen zijn ongetwijfeld het gesprek van de dag binnen de ploeg?
Bole: “Nou nee, dat is het gekke. Er wordt nauwelijks over gesproken door de renners onderling. Iedereen is blijkbaar erg gefocust op de wedstrijd.”

Hoe gaat het met je in de Giro?
Bole: “Niet super! In de eerste week ben ik ziek geworden ook door het barre weer. Door antibiotica ben ik weer opgeknapt en de laatste dagen zijn mijn krachten weer een beetje terug. Zo was ik in de etappe van gisteren mee in de ontsnapping, maar dat liep op niets uit. Mijn doel was om een etappe te winnen, maar of dat de laatste dagen nog gaat lukken, betwijfel ik. Ik laat de klimtijdrit van morgen in ieder geval lopen en hopelijk kan ik in slotetappes nog wat uitrichten.”

Hoe ziet je programma dit seizoen er verder nog uit?
Bole: “Ik heb geen idee, daar gaat de ploegleiding over. Ik zou zelf graag de Tour rijden. Twee grote rondes in één seizoen moet kunnen. In het verleden heb ik ook weleens de Giro en de Vuelta gecombineerd.”