Zondag konden we al zien hoe Anouska Koster op het wereldkampioenschap wielrennen door de hitte bevangen werd en van de fiets viel, maar de weersvoorspellingen worden er voor de komende dagen niet beter op. Weeronline meldt dat dat het vandaag tijdens de tijdrit voor vrouwen 38 graden Celsius wordt en woensdag bij de mannen zelfs 39 graden Celsius.. Bloedheet!

Intensief sporten afgeraden

“Normaal gesproken wordt intensief sporten onder dergelijke omstandigheden afgeraden. Boven asfalt kan het gemakkelijk nog wat warmer worden dan de berekende 38 à 39 graden. Bij de finish zijn de temperaturen door wind over water mogelijk iets lager,” zo laat Weeronline ons weten. Bizarre omstandigheden dus om een tijdrit af te leggen.

De wegwedstrijden worden waarschijnlijk in betere omstandigheden afgewerkt. Er wordt voor zaterdag en zondag een temperatuur voorspeld van ongeveer 35 graden Celsius. Bij enorme hitte zal de UCI de wegwedstrijden inkorten, maar bij een temperatuur van 35 graden zal dat waarschijnlijk niet gaan gebeuren. Bekijk hier de actuele weerkaart.

Het WK in Qatar is een een aanfluiting

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...