De KEO 2 MAX CARBON pedalen van Look zijn compleet vernieuwd. Grootste verbetering zit hem in het toegenomen contactoppervlak en de daarmee verbeterde ‘Power-to-Weight ratio. Ja, ook in de pedalen gaat het om cijfers achter de komma.

De nieuwe pedalen horen, met slechts 125 gram, tot de lichtste op de markt in dit soort pedalen. Een setje, inclusief plaatjes, weegt 312 gram. Ze zijn wat platter geworden, en met 60 millimeter zijn ze in de breedte 3 millimeter gegroeid ten opzichte van het vorige model. Groter is het verschil in contactoppervlak. Die waarde ging van 400 naar 500 mm², dus 25% winst op dat gebied. Dat zorgt voor een betere krachtsoverbrenging, altijd goed nieuws.

Verbeteringen aan de binnenkant

Zoals gezegd zijn de KEO 2 Max Carbon compleet vernieuwd, dus ook het binnenwerk. De lagerseals zijn verbeterd, en waar eerste een afstandbusje werd gebruikt zit nu een conische spacer. Die zorgt voor minder wrijving én minder speling op het pedaal.  De body is van carbon, de as van staal en de nieuwe pedalen liggen vanaf juli voor 99,90 euro in de winkel. Je kunt kiezen uit 2 veerspanningen, 8 of 12.

Look KEO 2 MAX Carbon

Jalabert

Ex-prof en grote meneer Laurent Jalabert zegt over de KEO’s: “I love the stability and comfort the new KEO 2 MAX CARBON gives me. It feels like an extension of my feet, so I am one with my bike. When you are meticulous, like I am, this kind of detail really matters.” Maar ja, die staat waarschijnlijk op de loonlijst, daar heb je dus niks aan. We zullen ze snel eens zelf testen.