Tijdens de Cycle Tour Amsterdam wordt er dit jaar voor het eerst een tourtocht voor alléén vrouwen georganiseerd. Op zondag 15 juni zijn er routes van 30 en 45 km door ’t Gooi. Onderweg kan er ontspannen worden bij de verzorgingsposten met een hapje en drankje.
Volgens organisator Le Champion stijgt het percentage vrouwen bij fietsevenementen de afgelopen jaren flink. ”Bij de diverse toertochten van de organisatie is gemiddeld 25% van de deelnemers van het vrouwelijke geslacht. Een paar jaar geleden werd dit percentage bij lange na niet bereikt. Steeds meer vrouwen schaffen een wielrenfiets aan en dat is een positieve ontwikkeling op de Nederlandse fietspaden”, stelt directeur Simone Richardson van Le Champion
De start is tussen 10.30 en 11.00 uur vanaf The Harbour Club Amsterdam. Vanaf hier wordt er gekoerst via het Amsterdamse Rijnkanaal richting Weesp en Naarden. Daarnaast gaat de landelijke route langs het Naardermeer, Muiderbos, de Vecht en het IJmeer.”Waar bij de meeste fietsevenementen snel een versnapering wordt genuttigd, worden de vrouwen bij onze verzorgingsposten in de watten gelegd”, stelt de organisatie. ”Zo worden de fietssters bij het Muiderslot verrast met een glaasje rosé en drie verschillende tapas”. Inschrijven is mogelijk tot 6 juni.