Lazer presenteert de Bullet, een nieuwe aerohelm. Vandaag, tijdens de tweede etappe van de Tour de France 2017, zet Greipel hem op zijn hoofd.

Aerodynamisch en comfortabel

Een aerodynamische weghelm is geen nieuw concept. Het gebruik van een aerohelm is de goedkoopste manier om snel vermogen te winnen. Een snellere fiets of snelle wielen zijn een flink pak duurder. Daarom hebben alle grote helmfabrikanten tegenwoordig een aeromodel in de collectie. Een kruising tussen een weghelm en een tijdrithelm.

De Bullet gaat niet uit van een standaard ventilatie maar heeft een slankere vormgeving met een dicht oppervlak, waardoor de fietser minder luchtweerstand ervaart en daadwerkelijk meer vermogen kan genereren. Om dat gebrek aan ventilatiegaten op te vangen, heeft Lazer een ventilatieopening aan de voorkant van de helm gemaakt, die ze Air Slide noemen. Deze kan worden geopend of gesloten, waarmee je zelf luchtstroom regelt. Maar er kan ook een volledige dichte Air Slide-kap worden geplaatst voor maximaal aerodynamisch voordeel. De Bullet is ontworpen om zo weinig mogelijk luchtweerstand te hebben en om tegelijkertijd geen concessies te doen aan het comfort van de rijder, zelfs op warme dagen met weinig wind.

Uitgebreid getest

De Bullet is grondig getest in de windtunnel bij Flanders Bike Valley, mede opgericht door Lazer. De nieuwe helm is ook door professionele renners getest, waaronder André Greipel, om met hun feedback, gekregen tijdens de omstandigheden waar de profs mee te maken hebben, de helm te perfectioneren. André Greipel: “Er bestaat nu al jaren een samenwerking tussen Lotto Soudal en Lazer . Dit is mijn zevende jaar met het team, dus ik heb de evolutie van de verschillende helmen meegemaakt. Afgezien van het comfort, is het aerodynamische voordeel van de helm de belangrijkste eigenschap en dit was het doel tijdens de ontwikkeling van de Bullet. Ik heb de nieuwe Bullet zelf getest en mijn terugkoppeling met de ontwikkelaars bij Lazer besproken. Het delen van kennis en ervaring vormt een belangrijk onderdeel van een goede samenwerking.”

Met de toevoeging van de Bullet aerohelm aan het productaanbod van Lazer kunnen Team Lotto Soudal en Team LottoNL-Jumbo voor iedere situatie de juiste helm pakken. Voor weggebruik variëren de keuzes van de snelle Bullet, de lichte en ventilerende Z1 en de Z1 met Aeroshield. Tijdens tijdritten kunnen rijders kiezen tussen de Wasp Air met lange achterzijde en de stompe Victor, afhankelijk van de weersomstandigheden, de positie en de voorkeur van de rijder.

Technische specificaties

  • De Bullet weegt 315 gram in de maat S
  • Wattagewinsten voor de Bullet versus de Z1 zijn 7 watt bij 45 km/u en tot 10 watt in een sprint
  • Wattagewinsten voor de Bullet met de vaste Air Slide kap zijn nog eens 5 tot 6 watt meer dan met de Air Slide
  • Leverbaar in 4 maten: XS, S, M en L
  • De helm is voorzien van twee uitwisselbare ventilatie Air Slides, één met instelbaar ventilatiesysteem en één vaste
  • De achterkap is qua design volledig aanpasbaar
  • Compatibel met LifeBEAM
  • Consumentenadviesprijs € 249.00 of € 279.00 voor de MIPS versie
  • Beschikbaar vanaf oktober 2017