Bauke Mollema en Le Champion, organisator van sportevenementen, hebben de handen ineengeslagen. Zondagmiddag maakten zij bekend dat vanaf dit jaar de Bauke Mollema Tocht door Le Champion georganiseerd zal worden. Daarmee hopen zij op een groter bereik van de toertocht.

De tocht, die sinds 2013 bestaat, wordt dit jaar op 9 augustus gehouden. Fanatieke en minder ervaren toerfietsers kunnen dan vanaf Sportcentrum Kardinge in Groningen afstanden afleggen van 165, 110 of 65 kilometer.

De routes zijn bedacht door de kopman van het Amerikaanse Trek Factory Racing zelf en nemen de renners mee naar de roots van de Groninger. Mollema zal bovendien, samen met enkele collega-profrenners, deelnemen aan de tocht die zijn naam draagt.

Fietsen en fans

Hoogtepunten op de routes door Noord-Groningen en een deel van Friesland zijn de passages door Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge.

Uiteraard valt de Mollema Bult ook binnen het parcours. Een eretitel die de Nieuwklapperbrug over het Aduarderdiep in 2013 kreeg toen Mollema enige tijd tweede stond in de Tour de France. Het was ook juist deze brug waar hij in zijn jeugd, onderweg van zijn toenmalige woonplaats Zuidhorn naar zijn middelbare school in Groningen, zo hard mogelijk op fietste. Aan de deelnemers van de Bauke Mollema Tocht de uitdaging om deze ‘beklimming’ middels een getimede tussensprint zo hard mogelijk af te leggen.

De Bauke Mollema Tocht is behalve een sportieve uitdaging, ook dé gelegenheid voor zijn fans om samen met hun held zijn prachtige trainingsgebied op de fiets te leren kennen. Zij kunnen met Mollema op de foto, een handtekening vragen en na afloop gezellig met hem drinken en napraten.

Verwachtingen

Le Champion heeft hoge verwachtingen van de toertocht. De Bauke Mollema Tocht zou op den duur ‘een van de toonaangevende toerfietsevenementen in Noord-Nederland’ moeten worden, zo benadrukt de organisator in een persbericht.

“Le Champion is trots om nu ook in het Noorden van Nederland een evenement te mogen organiseren voor en met Bauke, om zo nog meer mensen op een gezonde wijze in beweging te brengen”, aldus directeur van Le Champion, Koert Hetterscheidt, die met zijn organisatie op jaarbasis zo’n 70 evenementen organiseert waaronder de Dam tot Damloop en Ronde van Noord-Holland.

Mollema zelf is ook verguld met de nieuwe partner en voorziet een mooi toekomstperspectief. “Ik vind het geweldig om samen met Le Champion mensen van jong tot oud aan het fietsen te krijgen en kennis te laten maken met het prachtige gebied waar ik de basis heb gelegd voor mijn wielercarrière.”

Inschrijven

Voorinschrijven voor de Bauke Mollema Tocht is mogelijk tot en met 2 augustus op www.baukemollematocht.nl. Deelnemers ontvangen bij hun inschrijving onder meer een persoonlijke actievideo -en foto, een officiële Trek Factor Racing gadget, eten en drinken, fietsreparatieservice en medische zorg.

Zij kunnen bij hun inschrijving tevens een vrijwillige donatie doen aan Fiets voor een Huis. Het goede doel dat aan het evenement verbonden is en waar Bauke Mollema zich als ambassadeur voor inzet.