Drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond ergert zich aan de vragen die hij krijgt over mogelijk dopinggebruik van Chris Froome, de geletruidrager in de Ronde van Frankrijk.

De Brit toonde zich zondag superieur tijdens de beklimming van de Mont Ventoux en liep verder uit op de concurrentie, onder wie Bauke Mollema.

“Mensen kijken nu heel erg naar wattages en VO2max en dat soort dingen. Maar je kunt het huidige wielrennen niet vergelijken met dat van vroeger”, aldus LeMond tegen RMC Sport.

“Ik houd er niet van als ik bepaalde vragen moet beantwoorden. Ik wil graag geloven wat ik zie. Spectaculaire prestaties zijn mogelijk zonder doping.”

LeMond, die al vroeg vraagtekens plaatste bij de dominantie van Lance Armstrong, is ervan overtuigd dat Froome de Tour zal winnen.

“Hij is heel sterk. Het is mogelijk dat hij nog een slechte dag krijgt, maar eigenlijk geloof ik dat niet. Zelf had ik ook geen slechte dag toen ik in 1986 mijn eerste Tour won. Zijn voorsprong op Mollema is meer dan vier minuten, dat moet voldoende zijn.”

Lees alles over de Tour de France op onze special

© NUsport