Dag 2: ook vandaag: de hele dag droog, maar de zon liet zich niet zien, er stond wind en en de temperatuur ? Viel mee…echt warm was het niet…. Dat weerhield de testers er echter niet van om enthousiast en fanatiek hun rondjes te maken. Het bleek onmogelijk voor de lezers om alle fietsen te berijden, maar de meesten kwamen een heel eind. Hieronder een paar bijzonderheden over de testers van vrijdag: 

Michel van Strien, 44 jaar uit Kaatsheuvel. Fietst al 30 jaar, 10.000 km per jaar, race, MTb en cyclocross. Cyclo’s, toertochten en af en toe een koersje. Heeft er een uitje van gemaakt; zijn vrouw was ook aanwezig om samen met een vriendin een tocht in zuid-Limburg weg te trappen. ‘Leuk om eens andere fietsen te proberen’.

Arjen van Tol uit Oude Wetering.  45 Jaar, schaatser en fietser, lid van ‘De Blauwe Beugel’. 6000 km per jaar op de weg, 2000 km op de MTB. Heeft een FP2. ‘combinatie van schaatsen en fietsen is het mooist. Ben hier voor het plezier, eens kijken wat er op de markt is’.

Theo Crienen, Limburger, woont in Amersfoort. 4 tot 5000 km per jaar op zijn Trek Madone 5.2. ‘fiets voor mijn gezondheid, vaak samen met mijn vrouw. Ben fan van Bianchi’. Gaat naar zijn werk op de ligfiets. Is 48 jaar.

Walter Loozen uit Mechelen, 45 jaar. Thuiswedstrijd! Met een ongeregelde vriendenclub trapt hij 7000 km per jaar weg, vooral in Limburg en de Voerstreek. ‘Wil wel eens op een dure fiets rijden’. Kwam op zijn Koga naar Slenaken.

Helemaal uit Sneek: Jacob van de Zee, 48 jaar. Lid van WV Snits, 6500 km per jaar. Vroeger wedstrijden, nu toertochten en cyclo’s.  Fietsgek. ‘Altijd interesse in materiaal’. Heeft zelf een Canyon F10, was zeer geïnteresseerd in de Aeroad. ‘wordt waarschijnlijk de opvolger!’.

Niels Dekkers, 24 jaar uit Bilsen-Stokkem. (Bijna) ex-voetballer, fietst op een Focus Cayo, samen met een vriendenploeg. Was in voorbereiding voor de De Ronde. 3500 km per jaar, wil het opvoeren.

Kees van de Velde uit Zwolle. Colnago rijder, gepensioneerd. Pezig en in zeer goede conditie. Ruim 10.000 km per jaar.

Michael van der Geest uit Amstelveen. Voorzitter van UWTC de Volharding, coureur. Hardrijder, koerst op zijn Beone. Leek deze vrijdag onvermoeibaar! Was ook als eerste klaar met alle fietsen