Bauke Mollema is blij met het aangepaste parcours van de Amstel Gold Race. “Dit is gunstiger voor mij”, zegt de kopman van Blanco.

Door Nando Boers                                                            

Mollema dicht zichzelf goede kansen toe op een mooie eindklassering, zondag in de Amstel Gold Race. Vorig jaar eindigde de Groninger op een tiende plaats in de enige Nederlandse klassieker op het hoogste niveau.

Vrijdagavond zei de nummer tien van vorig jaar in Maastricht dat hij niet in het rijtje Philippe Gilbert, Peter Sagan en Joaquim Rodríguez staat. Mollema: “Maar ik dicht mezelf wel kansen toe.”

Mollema verraste zichzelf vorig jaar in eendagswedstrijden op het hoogste niveau. Hij haalde onder meer top tien-klasseringen in de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

Verrassende winnaar

Mollema’s team Blanco zal zondag niet de koers ter handen nemen zoals Rabobank in het verleden wel vaak deed. “Dat is niet de bedoeling”, zei Mollema. “De laatste vijftig kilometer zullen we in actie komen en ik pas in de laatste tien kilometer van de koers.”

Volgen de Nederlander is er zondag een grotere kans op een verrassende winnaar met het nieuwe parcours. Grootste verschil is dat de aankomst niet achter de Cauberg ligt, in plaats van erop.

“Voor mij is het gunstiger”, aldus Mollema. “Met een finish op de Cauberg weet je dat veel ploegen gokken op die laatste explosie op de klim. Nu zal er denk ik eerder worden aangevallen en zullen er ook meer favorieten zijn.”

© NUsport/Nando Boers