Vorig jaar op de Eurobike beurs in Friedrichshafen was het extra druk op de Campagnolo stand. Vooral vanwege de MyCampy app. Het traditionele merk uit Italië stapte de digitale wereld binnen. Met de slogan “Your cycling world in the palm of your hand”, kwam er een app waarmee je al je equipment kan invoeren, bijhouden wanneer er onderhoud nodig is, technische info voor handen hebt, ritgegevens kunt bijhouden en wanneer je met een EPS versie rijdt ook nog het een en ander kunt bijstellen. Je kunt daarnaast koppelen met Strava, Facebook, je Google account of een eigen Campa account.

Eerst Android, nu ook iOS

De app was er in eerste instantie alleen voor Android, maar is er nu ook voor iOS. Goed nieuws voor alle Italofielen die iets met gadgets hebben. Voor hen die de app nog niet kennen zetten we de belangrijkste features op een rij:

  • MyEPS: draadloze connectie met je elektrisch schakelende Campagnolo groepset. Je kunt hiermee simpel nieuwe firmware installeren, real-time diagnose uitvoeren en de bediening customizen naar je eigen smaak. Een mooie optie is het instellen van het multishift gedrag. Je kunt via de app ingeven hoeveel ‘lag’ (de tijd voor de shifter gaat multishiften) er moet zijn én hoeveel tandwielen er maximaal in 1 klik af- of bij mogen komen. Ook kun je de manier van schakelen aanpassen, net als in een luxe sportwagen. Je kiest voor Race, Sport of Comfort, al naar gelang je keuze rammelt het er in moordtempo door, of wordt er iets langzamer maar heel soepel geschakeld.
  • MyGarage: Voer al je Campa spullen in, geef bij een rit in met welke componenten je rijdt en de MyCampy app houdt voor je bij hoeveel kilometer je met die ene cassette hebt gereden, en hoelang een ketting al meegaat. Zo weet je meteen wanneer het volgens Campa nodig zou kunnen zijn iets te vervangen….handig!
  • MyCampySessions: Iedere keer dat jij schakelt (als je de elektronische groep hebt) wordt bijgehouden, hoe je ketting op dat moment ligt ook.  Je ziet ook wat je meestgebruikte tandwielcombi is. Werkt optimaal samen met de nieuwe v3 EPS.
  • Campagnolo Newsfeed: Hiermee blijf je op de hoogte van het laatste Campagnolo nieuws. Wedstrijdresultaten & evenementen en je krijgt een seintje als er nieuwe producten verschijnen.

De app biedt nog veel meer mogelijkheden, die beschrijven we binnenkort in een test als we een poosje met de nieuwe EPS v3 groep hebben gereden.

Zelf proberen

Nieuwsgierig geworden? De MyCampyapp is gratis en downloaden doe je in de app-stores: iOS & Android