‘De stem’ achter menig koers op de Belgische televisie verklaart in het magazine van NUsport dat de oorzaak daarvan ligt bij de opleidingsploeg van de Rabo-wielerploeg.

“Ik heb altijd met bewondering gekeken naar hun structurele aanpak, geënt op een brede basis, om te proberen een wielergevoel op te wekken. Bij Rabobank heb ik altijd het idee: daar komt Oranje.”

Gesink

“Kijkend naar de talenten staat Nederland er beter voor dan België. Ik ben het meest onder de indruk van Robert Gesink, die heeft de serieux om zeer efficiënt met zijn vak om te gaan.”

“Lars Boom is nog wat speels, maar een potentiële winnaar van Roubaix is hij wel en bijgevolg ook van Vlaanderen”, analyseert Wuyts. Datzelfde beeld heerst er over Sebastian Langeveld.

“Als je De Omloop kunt winnen, kun je ook Vlaanderen winnen. Ik reken ook Bauke Mollema er nog bij die wellicht het geluk heeft mee te groeien in de luwte van Gesink.”

Van den Broeck

Wuyts moet concluderen dat in België alleen Jurgen Van den Broeck dat niveau haalt. “Maar die is twee jaar ouder dan Gesink. Ik zie bij ons geen tekenen dat wij in de jeugd renners hebben met dat talent.”

In het uitgebreide interview in het magazine van NUsport gaat de wielercommentator in op het huidige succes van de Belgische renners, het verschil tussen Philippe Gilbert en Tom Boonen en waarom vrouwen rustig worden bij het horen van zijn stem.

Het magazine ligt vanaf woensdag in de winkel en is via de website te bestellen.

© NUsport/Nando Boers