De Wooning Zesdaagse van Rotterdam staat garant voor felle wielerstrijd. Wedstrijden met topcoureurs op de baan. Met klinkende namen als het koppel Niki Terpstra – Dylan van Baarle en met vermaarde pistiers als de wereldkampioenen koppelkoers Kneisky – Thomas (FRA) en oud-winnaars Kluge – Grasmann (DUI) en Torres – Mora (SPA).

Op het programma in Rotterdam Ahoy staan elke dag diverse koppelkoersen, een puntenkoers, afvallingen en derny-wedstrijden, maar de Rotterdamse zesdaagse biedt meer in het afwisselende, snelle programma dat wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep in elkaar zetten. Voor liefhebbers van wielrennen is er veel te genieten! Van stands met de nieuwste wielrenspullen en interessante aanbiedingen tot races voor talenten onder 23 jaar, een sprintcup tussen de beste Nederlandse dames, een nieuwe internationale UCI Class 1 wedstrijd voor de dames op scratch, omnium en puntenkoers en last but not least: Nederlands beste sprinters op de baan in volle actie.

Sprintspektakel

Het dagelijkse treffen tussen de Team Nederland en BEAT Cycling Club belooft een vaderlandse strijd op wereldniveau te worden. Zo mag de confrontatie tussen de Nederlandse sprintploeg en het keurkorps van BEAT best worden genoemd. Team Nederland heeft toppers als Europees kampioen Jeffrey Hoogland en vice-wereldkampioen en ‘NOC|NSF Talent van het Jaar’ Harrie Lavreysen in de gelederen. BEAT zet daar met Theo Bos en Matthijs Büchli onder meer twee olympische medaillewinnaars tegenover. Het belooft felle strijd op weg naar het WK in Apeldoorn in februari.