De Bike MOITION komt er weer aan! Van 2 t/m 4 maart staat de Jaarbeurs in Utrecht volledig in het teken van fietsen. Talloze deelnemers presenteren hun nieuwste fietsen, onderdelen en accessoires en als bezoeker is er ontzettend veel te doen. Deze editie heeft zelfs meer activiteiten dan ooit! Zo kun je ervoor het eerst racefietsen testen en is er een Q&A met Iris Slappendel! 

Thema: Zwitserland
Op Bike MOTION Benelux kun je volop de Zwitserse sfeer proeven in elke hal. Zwitserland past perfect bij sportieve- en recreatieve fietsers. Hier geen massatoerisme, maar ongerept natuurschoon. De bergen, meren, gletsjers en bossen van Zwitserland trekken al ruim 100 jaar outdoor-liefhebbers aan. De afgelopen decennia is er ook een fiets-infrastructuur ontwikkeld waar weinig andere landen aan kunnen tippen. Bezoekers kunnen de ‘Grand Tour of Switzerland’ volgen, meedoen met uiteenlopende activiteiten en mooie prijzen winnen.

Overzicht van de activiteiten

Exclusief plein
De echte fijnproevers gaan in ieder geval naar het Exclusief Plein, met de meest exclusieve merken, high-end fietsen en unieke producten.
Locatie: Hal 11

Personal Improvement Area plein
Niet te missen voor de sportieve fietser die zijn prestaties het aankomend seizoen wil verbeteren of traint voor een triatlon. Je kunt op het Personal Improvement Area plein terecht voor een (nul)meting, trainingsschema’s, voedingsadviezen en sporttests. Bij de stand van Wattbike kun je een FTP-test laten afnemen.
Locatie: Hal 11

Urban plein
Wat zijn fixies? Juist ja, fraai vormgegeven racefietsen om snel mee door de stad te scheuren. Themaplein Urban staat in het teken van de subcultuur waarin het draait om de hipste fietsen in de meest gave vormgeving.
Locatie: Hal 10

Mavic stand
Heb jij een vraag voor Nederlands Kampioen Iris Slappendel​? Op 2 maart is Iris te gast bij de MAVIC stand. Tussen 19:00 en 20:00 laat ze zich de kleren van het lijf vragen. Extra leuk: de meest originele of leuke vraag (door Iris uitgekozen) wint een voucher t.w.v. €175 te besteden op MAVIC.com. Ook ontvangen de eerste 20 aanmeldingen een goodiebag.

Stel je vraag op Facebook en meld je aan via info@amersportsevents.nl om kans te maken!

Locatie: Hal 8, C.012

MTB parcours
Hardtail of full-suspension? E-power of niet? 29-er of 27,5 inch?  Voor wie op zoek is naar een nieuwe mountainbike. Op het spectaculaire indoor MTB parcours kan alles worden uitgeprobeerd.
Locatie: Hal 9 en 10

Servicestraat
Benieuwd naar de technische staat van je huidige fiets? Experts van onder andere FietsNed onderwerpen je fiets aan een APK-keuring. Naast de check-up geven zij advies hoe je er voor kan zorgen dat je fiets weer zo goed als nieuw wordt. De enige voorwaarde is dat je je eigen fiets meeneemt naar Bike MOTION. Er zijn kleedruimtes, douches en dit jaar ook een bewaakte indoor fietsenstalling.
Locatie: Hal 8

Toertochtenplein
Overzicht van de belangrijkste toertochten in binnen- en buitenland. Je hebt de gelegenheid je direct in te schrijven.
Locatie: Hal 10

Testen van racefietsen
Een racefiets kan er nog zo mooi uitzien, wil je er echt gevoel bij krijgen dan wil je er op de openbare weg op rijden. Bike MOTION Benelux stelt je in staat racefietsen ‘live’ te testen buiten het Jaarbeurscomplex.
Locatie: Hal 8

Live koers kijken
Tijdens Bike MOTION vinden er twee belangrijke wielerwedstrijden plaats. Strade Bianchi én de 1e etappe van Parijs – Nice. Je kunt in het Cycling Café beide wedstrijden live volgen via Eurosport.
Locatie: Hal 11

Ambachtsplein
Het bouwen van een fiets is een ambacht. Op Bike MOTION kun je dit van dichtbij bekijken. Dipping, airbrushen, chroomlakken, het vlechten van wielen, het repareren van frames en onderhoud van voorvork en dempers. Uitleg en demonstraties worden gegeven door Van Gemert, Frieke Bikeboosting, carbonreparatie.nl en Bikesuspension.nl/Bikeservice van Dijk.
Locatie: Hal 9