De Koga Beachracer is beloond met een iF Product Design Award 2014.  De Beachracer werd vorig jaar ook al beloond met een Eurobike Award.

 

De Beachracer is winnaar in de categorie “Leisure and Lifestyle”. De iF Product Design Award is al 60 jaar een wereldwijd erkend kenmerk voor innovatief en onderscheidend design. Voor de 2014 editie werden 3.249 producten beoordeeld door de design-experts. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van diverse criteria zoals design-kwaliteit, innovatieniveau, milieuaspecten, functionaliteit, ergonomie, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en merkwaard

 

De Koga Beachracer is een samensmelting van een cyclo-crosser en een 29’er mountainbike. De basis van de fiets wordt gevormd door een aluminium frame in combinatie met een carbon voorvork. De geometrie is gericht op zeer sportief gebruik met een steile zitbuis zodat je dicht op de bracket zit. De balhoofbuishoek is twee graden flauwer dan bijvoorbeeld een cyclo cross fiets, resulterend in een fiets die zeer goed spoort. Een aerodynamische fietshouding wordt mogelijk gemaakt door het oversized stuur. Verder is de Beachracer voorzien van schijfremmen voor een optimale controle en een  crankset met een slijtvast 38 tands single stalen kettingblad. De Beachracer wordt afgeleverd met een Schalbe Thunder Burt 2.1 band voor en een Supermoto 2.35 strandband achter.