De nieuwe Prorace Stealth is namelijk een aero race fiets. De fabrikant geeft de volgende informatie prijs. ‘Dit betekent dat hij ontworpen werd met een focus op de aerodynamica, zonder daarbij compromissen te sluiten op gebied van stijfheid en gewicht. De opvallende vormen van de Stealth schreeuwen prestaties uit. De kenmerkende lijnen en hoekige contouren zullen vele hoofden doen omdraaien. De bewonderende blikken van je vrienden geven je de moed om je grenzen te verleggen. De futuristisch gevormde buizen van de Stealth hebben een vleugel profiel. Dit profiel is in de windtunnel getest onder verschillende hoeken voor optimale prestaties. Andere aero frames zijn geoptimaliseerd voor een 100% tegenwind, maar presteren slecht in zijwind. Natuurlijk weten we allemaal dat een 100% tegenwind enkel in de windtunnel bestaat. De Stealth is ontwikkeld voor gebruik in de echte wereld, het profiel  van de buizen vormt een compleet pakket met uitstekende prestaties in zowel het tegen- als zijwind.

Bijzonder interessant is het onderste deel van de onderbuis, die een ‘Extended Kammtail’ vorm heeft.
Een Kammtail is een aerodynamische vorm, die werd ontwikkeld door de Duitse wetenschapper Wunibald Kamm. Het ontwerp is eigenlijk een druppelvorm, waarvan de staart abrupt wordt afgesneden. Deze Kammtail vorm vermindert de weerstand van de fiets om de snelheid te verhogen. Hoewel relatief nieuw in de wielerwereld, werd het  kammtail principe in de automobiel sector al gebruikt voor iconische sportwagens als de Ferrari 250 GTO, Ford GT40 en de Aston Martin DB6.
In het Stealth frame, is dit concept nog uitgebreid, zodat zowel de onderbuis als de zitbuis fungeren als één enkele kammtail vleugelvorm. Dit laat toe om de omvang van de onderbuis te verhogen zonder negatieve gevolgen voor de aerodynamische prestaties.

Het Stealth frame is geschikt voor klassieke mechanische en Shimano DI2 kabel systemen. Als u kiest voor een DI2 groep, kan de batterij worden gemonteerd onder de onderbuis voor een strakke uitstraling.

Het BB86 bracket van de Stealth behoort qua stijfheid tot de beste in zijn klasse. Dit zal je vooral ten goede komen tijdens inspanningen uit het zadel.

Aan de voorkant voelt de Stealth zeer solide aan dankzij het conische balhoofdstel met oversized lagers. De bijpassende vork weegt slechts 350 g. Deze full carbon vork heeft een koolstof stuurbuis, carbon patten en rechte vorkbenen  met een aero doorsnede.

De zadelpen en –klem werden exclusief voor de Stealth ontworpen. Ze hebben een aero vorm voor optimale aerodynamische prestaties. De zadelpen is compatibel met zowel klassieke zadelrails als met het nieuwe Monolink system van Selle Italia. Balhoofdstel, expander, zadelklem en achterpad zijn geanodiseerd in rood of titanium kleur.

Met de stealth hoeft u niet langer te kiezen tussen aerodynamica, stijfheid en een licht gewicht. Hij heeft ze alledrie !

De Stealth frameset bevat:
– Stealth vork (350g) met carbon stuurpijp en carbon patten (incl expander)
– Hoog performant conisch balhoofdstel
– Exclusieve Stealth aero zadelpen en –klem
– Reserve achterpad

Frame eigenschappen
Geometry Sloping (2 cm)
Weight 950 g

Stealth framesets zijn er vanaf  1.751 euro.  (aanbevolen consumentprijs)
De prijs voor een complete Stealth fiets varieert van 2.171 tot 5.454 euro naargelang de gekozen groep en onderdelen.
De stealth is beschikbaar vanaf jnauari 2012′.

www.prorace.be