De tweede fase van de 2014 Haute Route Alps and Haute Route Pyrenees inschrijving is vandaag geopend. Als je mee wilt doen moet je er snel bij zijn, er worden slechts 500 rijders per evenement toegelaten.

De vierde editie van de Haute Route Alps (Geneva-Nice) vindt plaats van zondag 24 augustus t/m zaterdag de 30e. De 2e versie van de Haute Route Pyrenees (Barcelona-Anglet) van maandag 1 t/m zondag 7 september. Je kunt ze dus allebei rijden! Deelnemers pushen zichzelf naar hun grenzen in ’s werelds zwaarste en hoogste cyclosportieven, gericht op amateurwielrenners.
De Haute Route events doorkruisen de grote bergketens in Europa – de Alpen en de Pyreneeen – en iedere ‘race’ is gebaseerd op hetzelfde concept.: 7 dagen, 7 etappes met tijdmeting, 800 kilometers, 20 legendarische cols en 20.000 hoogtemeters. Met deelnemers uit 35 verschillende landen staat de Haute Route hoog op ieders ‘bucket list’.

Details over de routes en details over de accomodatie-pakketten worden medio november bekend gemaakt. Wat al zeker is, is dat de spirit en essentie van de Haute Route onveranderd zal blijven. Net als de start- en finishsteden. Geneve en Nice voor de Haute Route Alps, Barcelona and Anglet Basque Coast voor de Haute Route Pyrenees.

Naast de Haute Route Alps en de Haute Route Pyrenees, onderzoekt organisator OC Sport of ze nog een derde event gaat organiseren dwars door de Dolomieten en de Zwisterse Alpen. Dit zou plaats gaan vinden van zaterdag 16 augustus tot vrijdag de 22e. Met start in Noord-Italië en finish aan het meer van Geneve.

Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van inschrijving, zolang er plek is. In deze tweede fase van de inschrijving zijn de prijzen vastgesteld op €1500 per evenement, €1350 voor deelnemers die al eerder meededen. Als je beide (of alle 3) de evenementen gaat doen wordt er ook korting gegeven.

Onze eindredacteur Patrick deed dit jaar mee aan de Haute Route Pyrenees en kwam razend enthousiast terug, zijn verslag vind je in december in Fiets.

www.hauteroute.org