3T komt met een speciale Olympische onderdelen serie. De sets bestaan uit een stuur, een stuurpen en een zadelpen. Ze zijn er zowel in een race, als in een MTB variant. Alle onderdelen zijn wit, met daarop een motief met de regenboog kleuren: geel, groen, rood, zwart en blauw.

 De serie is een eerbetoon aan alle renners die in de afgelopen 50 jaar medailles wonnen met een fiets met daarop 3T onderdelen. Vier jaar terug in Peking, waren dat bijvoorbeeld Fabian Cancellara en Gustav Larsson.

 Op het eerste gezicht is het wellicht vreemd dat op de Olympische serie geen Olympische ringen staan. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de strenge regels van het Internationaal Olympische Comité. Het IOC staat het gebruik van het Olympische logo nauwelijks toe. 3T speelt daar leuk op in, door op het racestuur wel halve ringen door elkaar te laten lopen.

 De race set bestaat uit een Ergonova Team carbonstuur, een alu Arx Team stuurpen, en de Dorico Team carbon zadelpen. De MTB set bestaat uit het Xida Team carbonstuur, een alu Arx Team stuurpen en een Doric Team zadelpen van carbon. Alle onderdelen zijn in meerdere maten verkrijgbaar en zijn vanaf deze week te bestellen.

 Adviesprijzen: Ergonova €250; Arx €85; Dorico €110; Xida €99; Doric €135.