Mooie sturen en lichte stuurpennen had Ritchey al, met de Monocurve is er nu ook zo’n sexy one piece combinatie. Het heet WCS Monocurve carbon, en volgens Ritchey combineert het de ergonomie van z’n curve modellen met het uiterlijk, de stijfheid en het gewicht van een geïntegreerd model.

In dit geval betekent dat een bovenste deel dat 4 graden gebogen is en dus enigszins naar je toe staat, dat houdt prettiger vast dan een kaarsrecht stuur. Dankzij een ondiepe beugel, 128 mm volgens opgave, kan je ook echt langere tijd onderin rijden.

Een geïntegreerde stuur-stuurpen combinatie koop je op maat, even de stuurpen wisselen zit er immers niet meer in. De hoogte is vergelijkbaar met een losse stuurpen met een hoek van -6 graden, licht naar beneden dus. Heb je een stuur van 40 cm breedte nodig dan heb je keuze uit 90, 100 en 110 mm virtuele stuurpenlengte. De ’42’ is leverbaar in lengtes 110, 120 en 130, en heb je een ’44’ nodig, dan moet je het doen met 120  of 130 mm.

Gewichten zijn nog niet bekend, met het uiterlijk zit het wel goed getuige de foto’s. Of  we even blij kunnen zijn met de prijs? 479,50 euro is een heleboel geld. Gelukkig betreft het een adviesprijs dus je mag afdingen…