Het Cofidis Pro Cycling Team heeft in American Classic een partner gevonden die het team ondersteunt met wielen. Er was meteen een mooie opsteker in de eerste wedstrijd, in de GP Marseillaise wist Samuel Dumoulin de winst te pakken.

Bill Shook, oprichter en ingenieur van American Classic: “Door de samenwerking met  Cofidis komt een droom uit en kan American Classic een grote stap maken. De samenwerking met renners van wereldklasse is de perfecte start van het jaar waarin we onze dertigste verjaardag vieren. Nu kunnen we werken met renners van wereldklasse en hun input helpt American Classic om onze unieke ideeën verder te ontwikkelen.”

Het team zal in wedstrijden gebruik maken van de carbon tubewielen. Ook test het team op dit moment een prototype van een nieuwe aluminium wielset. Voor trainingen zal er gebruik gemaakt worden van de 420 Aero-3 wielsets.

American Classic is in opkomst op de wielenmarkt van zowel race als mountainbike wielen. Het is een merk waar verbeteringen omarmt worden en vele unieke technologische innovaties worden toegepast. De wielen worden ontwikkeld met een vooruitstrevende blik.

De wielen van American Classic worden in de Benelux verdeeld door Veltec.

www.veltec.com

www.amclassic.com