Laatst was al in het nieuws dat het Aqua Blue Sport team als eerste professionele wielerteam met een 1x drivetrain gaat rijden. Ze gebruiken in seizoen 2018 het 3T Strada frame.

Vandaag werd bekend gemaakt dat SRAM co-sponsor is, waardoor de fietsen worden afgemonteerd met een Force 1 groupset. We kregen er gelijk een paar mooie plaatjes bij van de nieuwe teamfiets. De fietsen worden voor het eerst gepresenteerd tijdens de Rouleur Classic in London vandaag. Wat denken jullie, een 1×11 groep voor professionele wedstrijden. Is dat een goed plan? Tony Martin reed al eerder met een enkel voorblad, maar dat was tijdens tijdritten.

Het Aqua Blue team gaat trouwens de fietsen en onderdelen ook zelf verkopen via hun site (www.aquabluesport.com), als onderdeel van de funding van het team. Aqua Blue Sports is het eerste Pro Continental team uit Ierland. Het is ontstaan uit een soort grote online ‘Marktplaats’ voor fietsen die hun eigen team wil financieren door onder meer het via de site verkopen van alles wat fiets-gerelateerd is.