Op zondag 27 november 2011 wordt voor de elfde keer de ZilverenKruis Achmea Holterberg Classic verreden. De gehele opbrengst van het sportevenement gaat dit jaar naar een lokaal doel: de afgebrande Molukse kerk in Nijverdal.

De tocht zal grotendeels worden gereden over een bestaand parcours op de Sallandse Heuvelrug, mede dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Er is keuze uit drie afstanden: 30 km, 50 km of een extra lange tocht van 75 km.

De individuele rijders vertrekken  vanaf een nieuwe locatie: camping Noetselerberg, Holterweg 116 in Nijverdal. Deze accommodatie wordt gratis door camping Noetselerberg beschikbaar gesteld en heeft voldoende kleed- en doucheruimte voor alle deelnemers. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 11.00 uur. Voor de langste afstand, die tussen 09.00 en 10.00 uur start is wel een behoorlijke conditie en ervaring vereist. Het dragen van een helm is verplicht. Indien men niet over een ATB-fiets en/of een helm beschikt, kan dit tegen een geringe vergoeding bij info@janstamfiets.nl in Holten gehuurd worden. Het inschrijfgeld voor de individuele deelnemers is € 10,-. Dit is inclusief een herinnering, een verzekering en consumpties. De opbrengtst komt geheel ten goede aan de Molukse kerk in Nijverdal die . eind september 2010 afbrandde en daardoor buiten gebruik werd gesteld. te stellen. Spontaan zijn toen ook collectes georganiseerd als bijdrage tot herstel. Voor volledig herstel is bijna € 300.000 euro nodig. De Molukse gemeenschap is direct van start gegaan en streeft ernaar om zelf zo’n 100.000 euro bijeen te brengen. Het resterende bedrag zou door de lokale samenleving moeten worden opgebracht.

Naast de individuele rijders doen er bedrijventeams van maximaal 8 deelnemers mee. De teams fietsen onder begeleiding van een bekende (oud)sporter. Uiteraard krijgen de teams voor en na de tocht een behandeling zoals VIPS die mogen verwachten. Voor bedrijven is dit een uitgelezen mogelijkheid om belangrijke relaties, gewaardeerde medewerkers, vrienden of kennissen eens op een niet alledaagse manier uit te nodigen.

Info: www.holterbergclassic.nl